Abner Cohen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Abner Cohen ya iku ahli antropologi kalairan Baghdad, Irak 11 Novèmber 1921[1][2]. Dhèwèké olèh pandhidhikan saka ing University of London (MA) taun 1958. Uga ing University of Manchester (Ph.D) taun 1961[3]. Panlitian antropologis kang wis dilakoni ya iku antarané ing wates Arab-Israèl (1958), Nigéria (1962), Sierra Leone (1969), London (1976), lan Wales kidul (1997)[1][2]. Karya-karya kang wis ditulis déning dhèwèké ya iku antarané Custom and Politics in Urban Africa (1969), Two-Dimensional Man (1974), The Politics of Elite Culture (1981), lan Masquerade Politics (1993)[1][2]. Abner Cohen didhidhik déning Max Gluckman nalika ing Manchester. Dhèwèké karenan ing bab ‘mikro-historis’ bebrayan kang spésifik. Dhèwèké dadi guru gedhé utawa profésor ing bidang Antropologi Afrika taun 1972. Abner Cohen séda ing Oxford, Karajan Manunggal, 17 Méi 2001[1][2].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. kk. 128–129. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b c d Parkin, David (2001-05-25). "Obituary: Abner Cohen". The Guardian (ing basa Inggris). ISSN 0261-3077. Dijupuk 2017-12-22. 
  3. "Cohen, Abner - AnthroBase - Dictionary of Anthropology: A searchable database of anthropological texts". www.anthrobase.com. Dijupuk 2017-12-22.