Aamir Khan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Aamir Khan

Aamir Khan (आमिर ख़ान, Basa Urdu: عامر خان, lair jenenng lairé Aamir Hussain Khan  14 Maret 1965; umur 53 taun) iku salah siji aktor, lan sutradara ing donya filem Bollywood. Aamir Khan ditepungi saka filem kang irah-irahané Once Upon A Time in India (nalika taun 2001), dhèwèké ing filem iku dadi aktor lan produseré. Saka filem iku dhèwèké kalebu bakal calon olèh (nominasi) Academy Award ing babagan Best Foreign Language Film.[1]

Aamir Khan lair ing Mumbai, India, tanggal 14 Maret 1965. Dhèwèké mlebu ing donya filem diwiwiti saka dadi aktor wiwit cilik ing filem Yaadon Ki Baraat (1973) lan Madosh (1974).[1] Saka iku dhèwèké wiwit ditawani main ing filem-filem biyoskup.[1]

Khan lair saka kulawarga muslim Pathan kang turun tumurun nggeluti babagan filem, bapaké, Tahir Hussain ya iku prodhuser filem.[1] Kajaba iku Nasir Hussain uga dadi prodhuser kang ngrangkep sutradara lan aktor.[1]

Wiwit dhèwèké main ing filem Ghajini, jenengé banjur dadi misuwur. Dhèwèké uga olèh paraban King Khan ngalahaké Shahrukh Khan lan artis kang ana jeneng Khan liyané.[2]

Filmografi[1][besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f Aamir Khan dipununduh tanggal 20 Juni 2011
  2. Berita Aamir Khan dipununduh tanggal 20 Juni 2011