30 Seconds to Mars

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
30 Seconds to Mars
30 Seconds to Mars - 2009 Buzz Bake Sale.jpg
30 Seconds to Mars, Tomo Miličević, Jared Leto, Shannon Leto.
Pratélan latar wuri
Saka Los Angeles, California, Amerika Serikat
Génre Post-grunge, rock alternatif, new prog, hard rock, alternative metal, progressive metal
Mangsa akarya 1998 - saiki
Labèl Virgin Records/EMI
Immortal Records
Sana jaringan Wéb kantor 30 Seconds To Mars
Anggota Jared Leto
Shannon Leto
Tomo Miličević
Tilas anggota Matt Wachter
Solon Bixler
Kevin Drake

30 Seconds to Mars ya iku band rock alternatif saka Los Angeles, Amérika. Band iki digawé rikala taun 1998 déning Jared Leto karo Shannon Leto. Band iki uga duwé album 3, ya iku "30 Seconds to Mars" (2002), "A Beautiful Lie" (2005), lan "This Is War" (2009). Band iki duwé masalah karo studhio rékaman sing gawé albumé "30 Seconds to Mars", ya iku masalah kontrak.[1]. Kala saiki, sakmetuné Matt Watcher ing Angels and Airwaves, posisi gitar bass digantèkaké déning Tim Kelleher.

Tekan saiki, "30 Seconds to Mars" iku wis gawé lan duwé album studhio 3, kajaba 30 Seconds to Mars Album (2002), A Beautiful Lie (2005), lan This Is War (2009). Ora mung album studhio, nanging Tomo Miličević, Jared Leto, lan Shannon Leto uga gawé album rekaman tambahan, kayata AOL Session Undercover[2], To the Edge of the Earth, lan MTV Unplugged: 30 Seconds tO Mars. Band iki wiwit taun 2004 uga gawé aliran musik Neo Progressive lan Progressive Metal[3].

Jared Leto banjur ditepungi minangka aktor saka Hollywood, dhèwèké ora tau nggawa jeneng band "30 Seconds to Mars" kanggo nglekasi misuwur [4]. Shannon Leto, kangmas saka Jared, Shannon Leto uga wicara yèn adhiné (Jared) iku mesthi ora gelem nalika ditawani manggung, nanging nganggo jeneng Hollywood saka Jared [5]. Jeneng "30 Seconds To Mars" iku dijupuk saka makalah astronomi salah sawijining profesor ing Universitas Harvard. Profesor iku nélakaké yèn manungsa iku mung 30 dhetik cahya saka planèt Mars [6].

Anggota band[besut | besut sumber]

Anggota 30STM

Anggota band "30 Seconds to Mars" ya iku:[7]

Anggota saiki[besut | besut sumber]

  • Jared Leto - vokal, gitar, gitar bass, lirik
  • Tomo Miličević - gitar, biola, gitar bass, kibor/synth, programming
  • Shannon Leto - drum, perkusi

Tilas anggota[besut | besut sumber]

  • Matt Wachter - gitar bass, kibor/synth
  • Solon Bixler - gitar
  • Kevin Drake - gitar

Anggota manggung[besut | besut sumber]

  • Tim Kelleher - bass,
  • Braxton Olita - gitar, kibor/synth

Diskografi[besut | besut sumber]

Album[besut | besut sumber]

  • 2002 - 30 Seconds to Mars
  • 2005 - A Beautiful Lie
  • 2009 - This Is War
Taun Isi album Grafik posisi paling dhuwur Pangadolan Nominasi
US
[8]
AUS
[9]
AUT
[10]
BEL
[11]
FIN
[12]
GER
[13]
ITA
[14]
NZL
[15]
PRT
[16]
UK
[17]
2002 30 Seconds to Mars 107 89 136
2005 A Beautiful Lie
  • Dirilis: 30 Agustus 2005
  • Label: Immortal, Virgin
  • Format: CD, CD+DVD, LP, undhuh digital
36 20 10 96 15 30 8 20 23 38
2009 This Is War
  • Dirilis: 4 Desember 2009
  • Label: Virgin, EMI
  • Format: CD, CD+DVD, LP, undhuh digital
18 18 8 34 19 12 19 9 6 15
  • Sakdonya: 3 yuta[28]
"—" nuduhaké sawijining rekaman sing ora ana grafiké utawa ora dirilis ing wewengkon iku.

Singel[besut | besut sumber]

  • 2002 - "Capricorn (A Brand New Name)"
  • 2003 - "Edge of the Earth"
  • 2005 - "Attack"
  • 2006 - "The Kill"
  • 2006 - "From Yesterday"
  • 2007 - "A Beautiful Lie"
  • 2009 - "Kings and Queens"
  • 2010 - "This Is War"
  • 2010 - "Closer to the Edge"
  • 2010 - "Hurricane"

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ (en)allmusic.com diundhuh tanggal 22 September 2012
  2. ^ "www.30secondstomars.ca". www.30secondstomars.ca. Dijupuk 11 Februari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  3. ^ Erlewine, Stephen Thomas. [[[:Cithakan:Allmusic]] "This Is War iku Neo Progressive"] Priksa gandra |url= (pitulung). Allmusic. Rovi Corporation. Dijupuk 11 Februari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  4. ^ "30 Seconds to Mars". Dijupuk 14 Februari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  5. ^ "Shannon Leto: 30 Seconds to Mars". Dijupuk 14 Februari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  6. ^ "Profil: 30 Seconds to Mars". Diarsip saka asliné ing 13 March 2007. Dijupuk 14 Februari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  7. ^ (id)kapanlagi.com diundhuh tanggal 22 September 2012
  8. ^ Grafik posisi album paling dhuwur ing Amérika Sarékat:
  9. ^ Grafik posisi album paling dhuwur ing Australia:
  10. ^ "Discografi Album 30 Seconds to Mars". Austriancharts.at (ing German). Hung Medien. Dijupuk 11 Februari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  11. ^ "Discographie 30 Seconds to Mars" (ing French). Ultratop & Hung Medien/hitparade.ch. Dijupuk 11 Februari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  12. ^ "Discografi 30 Seconds to Mars". Finnishcharts.com. Hung Medien. Dijupuk 11 Februari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  13. ^ "Chartverfolgung / 30 Seconds To Mars / Longplay". Musicline.de (ing German). Phononet. Dijupuk 11 Februari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  14. ^ Grafik posisi album paling dhuwur ing Italia:
  15. ^ "Discografi 30 Seconds to Mars". Charts.org.nz. Hung Medien. Dijupuk 11 Februari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  16. ^ "Discography 30 Seconds to Mars". Portuguesecharts.com. Hung Medien. Dijupuk 11 Februari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  17. ^ Grafik posisi album paling dhuwur ing Britania Raya:
  18. ^ "Mars Attacks". What's On (Motivate Publishing) (395): 29. 2011. OCLC 43265563.  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  19. ^ Lear, Courtney (11 Februari 2013). "Mission to Mars – Blasts Off Again". Billboard (Nielsen Business Media, Inc.) 118 (34): 34. ISSN 0006-2510.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  20. ^ "Best Songs From 30 Seconds To Mars' A Beautiful Lie". DH Top Tens. Dijupuk 11 Februari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  21. ^ Winwood, Ian (18 Februari 2012). "10 years of life on Mars". Kerrang! (Bauer Media Group) (1402): 22.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  22. ^ "Mercato: 2008, i dati definitivi". Musica e dischi (ing Italian) (735): 4. 2009.  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  23. ^ a b Bennett, J. (2009). "30 Seconds to Mars: Life During Wartime". Rock Sound (129): 53. ISSN 1465-0185.  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  24. ^ a b "RIAA – Searchable Database: 30 Seconds to Mars". Recording Industry Association of America. Dijupuk 11 Februari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  25. ^ "ARIA Charts – Accreditations – 2007 Albums". Australian Recording Industry Association. Dijupuk 11 Februari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  26. ^ a b "Gold/Platin–Datenbank (Gold/Platinum Database)" (ing German). Bundesverband Musikindustrie. Diarsip saka asliné ing 11 May 2011. Dijupuk May 30, 2011. 
  27. ^ a b "Panghargyaan: 30 Seconds to Mars". British Phonographic Industry. Dijupuk 11 Februari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  28. ^ "30 Seconds to Mars aren't splitting up! They're making a new album!". Kerrang! (Bauer Media Group) (1413). May 2, 2012. 
  29. ^ "ARIA Charts – Accreditations – 2010 Albums". Australian Recording Industry Association. Diarsip saka asliné ing 12 November 2010. Dijupuk November 9, 2010. 
  30. ^ "Gold & Platin" (ing German). IFPI Austria. Dijupuk May 30, 2010. 
  31. ^ Coelho, Krita (23 Maret 2011). "30 Seconds to Mars: Panghargyaan". Gulf News. Al Nisr Publishing. Dijupuk 11 Februari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  32. ^ "Certificazioni artisti - Dalla settimana 1 del 2009 alla settimana 46 del 2011" (PDF) (ing Italian). Federation of the Italian Music Industry. Dijupuk 11 Februari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  33. ^ "30 Seconds to Mars". EMI (MV Remix). May 15, 2011. Dijupuk 11 Februari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  34. ^ "Top Oficial AFP: Top 30 Artistas – Semana 42 de 2010". Artistas-espectaculos.com (ing Portuguese). Associação Fonográfica Portuguesa. Diarsip saka asliné ing 18 September 2010. Dijupuk 11 Februari 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:30 Seconds to Mars