Menyang kontèn

Çiğ köfté

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Çiğ köfte
Çiğ köfte meal in Turkey
Woworan pokokBulgur, onion, tomato paste, hot red pepper paste, urfa biber, salt
Woworan kang lumrah kaanggoFresh mint, parsley, spice, lemon, olive oil
Buku masakan: Çiğ köfte  Médhia: Çiğ köfte

Çiğ köfte ( Turkish pronunciation:  ) utawa chee kofta [1] minangka sajian köfte ing masakan Armenia, Kurdi lan Turki lan padha karo kibbeh nayyeh lan ing tartar sing luwih endhek . Racake digawe nganggo daging sapi utawa domba mentah, nanging ing restoran Turki lan minangka panganan cepet, déné panganan vegetarian sing digawe nganggo bulgur sing luwih apik .

Ing basa Turki, çiğ tegese "mentah" lan köfte tegese bakso. Tembung köfte asale saka Persia, pungkasane saka wod Proto-Indo-Eropa "* (s) kop–" (tlatah, pon, dipukul).[2] Ditemokake ing basa Kurdi lan Persia minangka "kōfta (كوفته)" utawa "kûfte". Iki minangka cemilan Kurdi & Turki sing disenengi lan spesialisasi mayoritas wong Kurdi ing sisih kidul wétan, utamane Şanlıurfa [3], Diyarbakir [4] lan Adıyaman .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Perry, Charles (12 March 1992). "The Hollywood Walk of Food". Los Angeles Times. kc. 12. Dibukak ing 2019-09-22.
  2. Nişanyan, Sevan. "kofte". Nişanyan Sözlük. Dibukak ing 2020-02-25.
  3. "Friends of Anatolia - Friendly News Issue 3". Diarsip saka sing asli ing 4 March 2016. Dibukak ing 3 January 2016.
  4. Kitchen, Leanne. Turkey: More Than 100 Recipes, with Tales from the Road. Chronicle Books, 2012. ISBN 9781452107707.