Ubisoft

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ubisoft Entertainment S.A.
Jinis Société Anonyme
Simbol saham Cithakan:Euronext
Indhustri Video game
Interactive entertainment
Diadegaké 1986
Kantor pusat Montreuil, France[1]
Tokoh wigati Yves Guillemot
(Chairman lanCEO)
Prodhuk
Pametu Green Arrow Up.svg Cithakan:€ (2013)
Bathi Green Arrow Up.svg Cithakan:€ (2010)[2]
Bathi resik Decrease Cithakan:€ (2010)[2]
Karyawan 6,927 (2012)[3]
Situs wèb www.ubi.com
www.ubisoftgroup.com

'Ubisoft Entertainment S.A. (play /ˈjuːbisɒft/ YOO-bee-soft;[4] Cithakan:Euronext) yaiku developer, Pangembang lan Perusahaan game global saka Montreuil, Prancis. Perusahaan iki awale saka Carentoir (Morbihan, Inggris) ing dunya wis dhuweni 26 studio ing 19 kutha lan 26 sub-kutha[3]. Jeneng "Ubi" iku pamendhekan saka jeneng Union des Bretons Indépendants (Independen Breton Union)[5]

Ubisoft kuwi pangembang game nomer telu paling gedhi ing Eropa, lan uga pangembang gadhi nomer telu ing Inggris[6]. Perusahaan pangembang game iki ndhuweni studio paling gedhi yaiku Ubisoft Montreal ning Kanada, ing studio kuwi, ana luwih saka 2,100 manungsa sing kerja ing kono[7]. Pandiri saka Ubisoft, yaiku Yves Guillemot kuwi Ketua lan CEO. Ing taun 2008-2009, pendapatan saka perusahaan iki nganti €1.058 yuta, iki kapisan ing sejarah perusahaan iki nganti 1 yuta euro keuntungane. Ubisoft uga gawe divisi perfilman, yaiku Ubisoft Motion Picture, divisi iki nggawe filem cekak kanggo game sing digawe ing perusahaan sing padha[8].


Sejarah[sunting | sunting sumber]

5 sedulur saka kaluwarga Guillemot ngadhekake Ubisoft ing maret taun 1986 ning prancis (brittany) kanggo pangembang game komputer[9]. Yves Guillemot nyuwun kerjasama kaliyan Electronic Arts, Sierra On-Line, lan MicroProse kanggo distribusi game saka ubisoft ing negara Prancis. Ing 10 taun iki, ubisoft luwih nggedekake pangsa pasar, nganti negara United States, United Kingdom lan uga Jerman[10].

Ing taun 90an, Awit produksi omahan pangembang game, ing taun 1994 ubisoft buka studio anyar ing Montreuil, Prancis, studio iki sing kelak dadi Markas utama ubisoft. Ubisoft dadi perusahaan pangembang dunya ing taun 1996 lan saklajenge gawe kantor ing kutha-kutha liya ing dunya, gawe studio ing [[Shanghai] lan Montreal.

Ing taun 2010, Ubisoft akuisisi Red Storm Entertainment[11].

Ing wulan februari 2001, ubisof akuisisi Düsseldor, Jerman sing basise saka Blue Byte Software[12].

Ing maret 2001, Gores tekhnologi grup ngedol The Learning Company divisi entertainment (uga kalebu dolanan asli sing dipublis saka Brøderbund, Mattel, Mindscape lan Strategic Simulations, Inc.). Pangedolan iki uga IPs yaiku Myst lan seri saka dolanan Prince of Persia[13].

Ing oktober 2001, Ubisoft akuisisi Gamebusters lan mindah kantor gamebusters ing Jerman[14]

Ing akhir april 1990an lan awal 2000an, Ubisoft berkomitmen lan ngetokake dolanan online yaiku Uru: Ages Beyond Myst, The Matrix Online, lan versi china karo Eropa saka game EverQuest. Pangembang fokus ing ubi.com dadi divisi online. Ing februari 2004, ubisoft mbatalke pangembangan game Uru, lajeng game The Matrix Online uga ora dipublis. Akhirnya, beberapa minggu kepungkur, perusahaan iki ngerampungke akuisisi saka Wolfpack Studios, yaiku pangembang game online saka game Shadowbane.

Ing Desember 2004, Perusahaan saingan saka ubisoft, yaiku Electronic Arts Tuku 19.9% saham saka ubisoft lan dadi persaingan sengit saka bagian EA[15].

Ing Maret 2005, Ubisoft Akuisisi bagian saka MC2-Microïds (Microïds Canada) lan diintegrasikan karo Ubisoft Montreal[16].

Ing juli 2006 Ubisoft uga entuk franchise driver (series) saka atari nganggo duit €19 yuta (US$24 yuta), duit kuwi kanggo tuku franchise, HAKI teknologi, lan beberapa aset. Jebule ubisoft kuwi uga akuisisi studio sing didhuweni Reflections Interactive, dadi tim pangembang Driver saka Reflections Interactive dadi tim pangembang ing Ubisoft. Kasile yaiku Reflections Interactive genti jeneng dadi Ubisoft Reflections.

Ing april 2007, Ubisoft Ngumumake yen perusahaan kuwi akuisisi developer game saka Jerman, yaiku Sunflowers[17], manut uga akuisisi pangembang digital kids saka Jepang ing November[18].

Ubisoft uga ngetokake waralaba produk tenar sing penting saka studio kanggo platform sing spesifik, yaiku Resident Evil 4 kanggo PC, sing produksi dening Capcom lan Innocent Life: A Futuristic Harvest Moon kanggo PlayStation 2.

Ing 8 Juli 2008, Ubisoft akuisisi Hybride Technologies, yaiku studio terkenal ing Montreal kanggo spesifik pagawean kreasi visual efek ing sinema, televisi lan iklan. Digawe luwih saka 15 taun kepungkur, Hybride dhuweni 100 anggota tim. Studio iki wis ngasilake film, kayata Avatar, 300, Frank Miller's Sin City lan seri the Spy Kids.

ing 10 November 2008, Ubisoft akuisisi Massive Entertainment saka Activision.[19]

Ing 2009, Ubisoft akuisisi domain Imaginetown.com saka S. J. Crowley, yaiku penulis, ilustrator, mantan teknisi gambar lan kreator The Ghostniks seri Petualangan pemburu saka Walt Disney.

Ing 22 Januari 2013, Ubisoft akuisisi South Park: The Stick of Truth saka THQ nganggo duit $3.265 yuta, uga memper kaliyan THQ Montreal nganggo $2.5 yuta.


Studio[sunting | sunting sumber]

Ubisoft kuwi salah sawijining saka 4 perusahaan video game ing dunya ning taun 2009, ning studio, Ubisoft Corp. dhuweni pekerja paling akeh kapindo ing dunya sing uga kalebu ning staff developer lan akeh divisi[20]. Ana divisi lan pekerja sing kalebu nalika Ubisoft ngadheg lan ana sing mlebu lan digawe saklajenge Ubisoft ngadheg:

Studio Saiki[sunting | sunting sumber]

Ora Berfungsi[sunting | sunting sumber]

  • Sinister Games, akuisisi ing wulan april 2000, tutup ing juni 2003[14].
  • Wolfpack Studios ning Austin, Texas, U.S ngadheg ing taun 1999 lan diakuisisi tanggal 1 Maret 2004, mandheg ing taun 2006[33].
  • Ubisoft Vancouver, ngadheg tanggal 3 Februari 2009 sakwise diakuisisi kaliyan Action Pants Inc[34]. Mandheg ning wulan Januari 2012.[35]
  • Ubisoft São Paulo, ngadheg tanggal 24 juni 2008, lajeng ing tanggal 20 januari 2009 studio iki diakuisisi Southlogic Studios lan digabung kaliyan studio kuwi[36]. Studio iki mandheg ing akhir 2010 amerga fokus kanggo distribusi game[37].

Game sing arep Metu[sunting | sunting sumber]

Delengen uga: List of Ubisoft games

2013[sunting | sunting sumber]

Arep Ditokake[sunting | sunting sumber]

Uplay[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Uplay

Uplay kuwi distributor digital, digital menejemen HAKI, multiplayer lan komunikasi servis saka Ubisoft.

Piranti Atos[sunting | sunting sumber]


Cathethan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Website saka official Ubisoft lan perusahaan Ubisoft". Ubisoft Group. http://www.ubisoftgroup.com/gallery_files/site/270/1042/1798.pdf.
  2. ^ a b "Ubisoft sales boost can't stop overall losses". 
  3. ^ a b "Penyebaran saka perusahaan". Ubisoft. 2009-04. http://www.ubisoftgroup.com/index.php?p=65&art_id=. Retrieved 24 February 2010.
  4. ^ Cithakan:Cite video
  5. ^ Buku Great Game nomer 2 yaiku: Michel Ancel biografi saka editor, desainer lan pangembang video game saka Prancis Pix'N Love
  6. ^ "Ing glance". Ubisoft. 2009-04. http://www.ubisoftgroup.com/index.php?p=65&art_id=. Retrieved 28 Maret 2013.
  7. ^ "pertanyaan seputar Ubisoft Monteral – Topik diangkat dari komunitas eve". http://forums.ubi.com/eve/forums/a/tpc/f/5271091065/m/1011089217?r=6521089217#6521089217.
  8. ^ Griffin, McElroy. "Ubisoft ngetokake studio filem kanggo fokus adaptasi game". Joystiq. http://www.joystiq.com/2011/05/02/ubisoft-launching-film-studio-focused-on-game-adaptations/.
  9. ^ "Dolanan, dolanan lan sakehe dolanan", Start (Atarimagazines.com) 3 (8), 1989, http://www.atarimagazines.com/startv3n8/games_games.html
  10. ^ "Sejarah saka Ubisoft". Ubisoft. http://www.ubisoftgroup.com/index.php?p=66&art_id=. Retrieved 24 February 2010.
  11. ^ "UbiSoft akuisisi Red Storm Entertainment". Blue's News. 29 August 2000. http://www.bluesnews.com/a/60. Retrieved 31 Maret 2013.
  12. ^ Ho, Jennifer (9 February 2001). "UbiSoft akuisisi Blue Byte Software". Gamespot. http://www.gamespot.com/news/2683947.html. Retrieved 31 Maret 2013.
  13. ^ "UbiSoft akuisisi Divisi The Learning Company's Entertainment". GameZone. 7 March 2001. http://www.gamezone.com/news/03_07_01_11_45AM.htm. Retrieved 31 Maret 2013.
  14. ^ a b c d e f g h i "Sejarah saka Perusahaan Ubisoft". MobyGames. http://www.mobygames.com/company/ubisoft-entertainment-sa/history. Retrieved 01 April 2013.
  15. ^ Feldman, Curt. "Electronic Arts tuku saham saka Ubisoft ning persaingan sempurna", GameSpot, 20 December 2004. diaksès tanggal 01 April 2013. 
  16. ^ "Ubisoft Montreal Kalebu ing peraturan developer microid kanada kanggo akuisisi program kasebut", Ubisoft, 2 March 2005. diaksès tanggal 01 April 2013. 
  17. ^ "Ubisoft akuisisi SunFlowers", Gamasutra, 11 April 2007. diaksès tanggal 01 April 2013. 
  18. ^ "Ubisoft tuku Studio ing Jepang", GameTab, 5 November 2007. diaksès tanggal 01 April 2013. 
  19. ^ Ubisoft (10 November 2008). Ubisoft akuisisi aset saka Massive Entertainment. Rilis pèrs. URL diaksès 01 april 2013.
  20. ^ "Dalam Sekejap". Ubisoft. 2009-04. http://www.ubisoftgroup.com/index.php?p=65&art_id=. Retrieved 24 February 2010.
  21. ^ a b Sliwinski, Alexander (26 October 2011). "Ubisoft ekspasi ning Abu Dhabi". Joystiq. http://www.joystiq.com/2011/10/26/ubisoft-expands-to-abu-dhabi/. Retrieved 01 April 2013.
  22. ^ "Related Designs Software GmbH". MobyGames. http://www.mobygames.com/company/related-designs-software-gmbh. Retrieved 01 April 2013.
  23. ^ "Ubisoft akuisisi Sunflowers". Spong. 12 April 2007. http://news.spong.com/press_release/12279/Ubisoft-acquires-Sunflowers-takes-stake-in-Related-Designs. Retrieved 01 Februari 2010.
  24. ^ Boyes, Emma (15 April 2008). "Ubisoft orders Indian takeaway". GameSpot. http://www.gamespot.com/news/6189260.html?tag=result;title;1. Retrieved 11 September 2008.
  25. ^ "Hiburan Ubisoft Inc.". MobyGames. http://www.mobygames.com/company/ubisoft-divertissements-inc. Retrieved 01 April 2013.
  26. ^ "Ubisoft brings online middleware dev Quazal into its brotherhood". Joystiq. 4 November 2010. http://www.joystiq.com/2010/11/04/ubisoft-brings-online-middleware-dev-quazal-into-its-brotherhood/. Retrieved 01 April 2013.
  27. ^ "Ubisoft Nagoya – penjelasan" (in Japanese). Ubisoft Nagoya. http://www.ubisoftnagoya.com/aboutus.html. Retrieved 01 April 2013.
  28. ^ "ubisoft resmi buka pintu ing quebec" (in French). Ubisoft. 1 June 2005. http://www.ubi.com/FRCA/News/Info.aspx?nId=3261. Retrieved 01 April 2013.
  29. ^ Sharma, Money (17 June 2008). "Q & A with Ubisoft Singapore Managing Director Olivier de Rotalier". Animation Xpress. http://www.animationxpress.com/anex/y2k8/headlines/anex3528.htm. Retrieved 01 April 2010.
  30. ^ Cithakan:Cite press
  31. ^ Cithakan:Cite press
  32. ^ Nutt, Christian (25 May 2010). "Ubisoft Unveils Toronto Studio, Splinter Cell Project". Gamasutra. http://www.gamasutra.com/view/news/28677/Ubisoft_Unveils_Toronto_Studio_Splinter_Cell_Project.php. Retrieved 26 September 2010.
  33. ^ Sinclair, Brendan (30 March 2006). "Wolfpack Studios wis mandeg". GameSpot. http://www.gamespot.com/news/6146792.html. Retrieved 02 April 2013.
  34. ^ "Academy of Champions Announced For Nintendo Wii". Gaming Union. 20 May 2009. http://www.gamingunion.net/news/academy-of-champions-announced-for-nintendo-wii--85.html.
  35. ^ "Ubisoft Vancouver Mandheg". http://www.escapistmagazine.com/news/view/115318-Ubisoft-Vancouver-Closes.
  36. ^ "Ubisoft São Paulo". MobyGames. http://www.mobygames.com/company/ubisoft-so-paulo. Retrieved 24 February 2010.
  37. ^ "Studio ubisoft ning brazil mandheg lan fokus ing pangedolan game wae" (in Portuguese). UOL Jogos. 30 September 2010. http://jogos.uol.com.br/ultnot/multi/2010/09/30/ult530u8344.jhtm. Retrieved 02 April 2013.
  38. ^ Jackson, Leah (3 November 2011). "Tom Clancy's Rainbow 6 Patriots dikenalkan ing taun 2013". G4TV. http://www.g4tv.com/thefeed/blog/post/718046/tom-clancys-rainbow-6-patriots-announced-for-2013/. Retrieved 02 April 2013.
  39. ^ Olivier, Lawrence (7 June 2012). "Watch Dogs diluncurkan tahun 2013". Le Monde. http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.lemonde.fr%2Ftechnologies%2Farticle%2F2012%2F06%2F07%2Fyves-guillemot-on-peut-se-permettre-de-prendre-plus-de-risques_1713943_651865.html. Retrieved 2 April 2013.

link Njaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Ubisoft

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ubisoft&oldid=847722"