Titi Kamal

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Titi Kamal
Lair Kurniaty Kamalia
7 Desember 1981 (umur 32)
Flag of Indonesia.svg Jakarta, Indonesia
Pagawéyan aktris
Taun aktif 1996 - sekarang
Garwa Christian Sugiono

Kurniati Kamalia, undhang-undhangan tenaré Titi Kamal lair ning Jakarta, tangal 7 Desember taun 1981. [1] Kariré dimulai saka panggung model nalika dadi juara I ning ajang Cover Girl Aneka Yess taun 1997, sing lanjutanné dheweké mulai mbintangi sinetron TIRAI CINTA disusul karo sinetron CERITA CINTA, KEMBANG PADANG KELABU, LILIN KECIL, PURA-PURA BUTA lan CINTA ANAK KAMPUS.[1]

Putri saka pasangan Moch. Kamal Badry lan Elly Rosniati iki mulai njajagi dunya akting ning layar amba nalika taun 2001 kang judule TRAGEDI, ADA APA DENGAN CINTA (2002), EIFEL I'M IN LOVE (2003) lan MENDADAK DANGDUT kang soundtrack saka film kuwi lagu tembangané dhewe kang judulé, "Jablay" (jarang dibelai).[1] Titi Kamal, bisa anggawé masarakat seneng karo tembangané.[1] Titi Kamal kang ngerasa suarané pas-pasan dipaksa nyanyikaké lagu dangdut ning film arahan saka sutradara Rudi Sudjarwo.[1] Lagu kang digawakaké dening Titi Kamal mau bisa tembus ning nominasi MTV award, Mantan Best Model MTV 2002 iki, ngakuni ora tertarik ngembangaké karir ning bidang tarik suara, kayata musik dangut.[1] Sauwisé mbintangi film layar lebar MENDADAK DANGDUT ning taun 2006, Titi Kamal nyoba akting maneh ning film layar lebar liyané, kayata film DROP OUT (2008), TRI MAS GETIR (2008), TIPU KANAN TIPU KIRI (2008), DOA YANG MENGANCAM (2008), lan BARBI3 (2008) film-film kuwi kabeh dadi bukti menawa Titi Kamal eksis ning dunya perfileman Indonesia.[1]

Saiki kenya ayu kang sering dadi bintang ning layar kaca lan iklan [2], karo rambut kang ireng kandel kuwi anduweni restoran sunda fast service.[1] Restoran kuwi dumunung ning Jl. Ir.H. Juanda No.27, cedhak karo Istana Negara, Jakarta Pusat, restoran kang mujudaké mimpi Titi Kamal kang kepengin dadi business woman.[1] Kanggo masal jodoh, kenya kang aktif ning dunya perfileman iki siap menawa kudu all out saka panggung hiburan kuwi nikah karo pepujaning atiné kang profesiné padha yaiku Christian Sugiono.[1]

Sauwisé ngalami pedhot lan nyambung, tanggal 6 Februari taun 2009 pasangan iki nglaksanakaké pesta pernikahan ning Australia.[1] Sukses metukaké single Jablay ning taun 2006, anggawe Titi Kamal semangat serius ning dunya tarik suara.[1] Ora ning bidang hiburan dangdut ananging ning bidang hiburan musik POP R&B.[1]

Ning akir taun 2008 Titi Kamal ngrilis single kang kaping pisanan kang judule "Lebih Baik Sendiri", lan disusul karo album kaping loroné, judulé "Resah Aku Tanpamu" kang ditembangaké bareng karo Anji Drive.[1] Single mau uga ana ning album kuwi, judule LEBIH BAIK SENDIRI.[1] Ning akiré, 31 [[Mei] 2009, penyanyi tembang Kau Bilang iki akhiré nggelar resepsi pernikahan kaliyan Tian.[1] Konon resepsi iki ngentekaké bandha nganti Rp3 M.[1] Sauwise nikah, Titi aktif maneh ning dunya akting.[1] Dheweké langsung mbintangi sinetron stripping kang judulé MUSLIMAH lan dilanjutaké karo film kang judulé JIRAN.[1]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s (id)Biografi Titi Kamal dipununduh tanggal 13 Juni 2011
  2. ^ (id)Christian Sugiono Suka Temani Titi Kamal ke Salon dipununduh tanggal 13 Juni 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Titi_Kamal&oldid=845403"