Sinétron

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Sinétron (cekakan saka tembung sinéma èlèktronik) iku tétémbungan utawa istilah ing babagan drama, sandhiwara kang sinambung lan disiaraké déning stasiun télévisi. Jroning basa Inggris, sinétron kasebut soap opera (opera sabun). Ing basa Spanyol sinebut télénovela. Miturut asil wawancara déning panjenengané Teguh Karya, sutradara misuwur asal Indonésia, tembung kang digunakake sacara umum ing Indonésia kapisanan diutapake déning Soemardjono minangka (salah sijiné pandiri lan mantan dosen Institut Kesenian Jakarta (IKJ) ).

Telenovela[sunting | sunting sumber]

Telenovela Tayangan Cacah Episode Panggonan
Amor Mio Telefe 100 Argentina
Luz Clarita Televisa 122 Meksiko
La Madrastra Televisa 256 Meksiko
Morelia Univision 206 Amérika Sarékat lan Meksiko

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sinétron&oldid=832722"