Rudi Sudjarwo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rudi Sudjarwo
Lair 9 November 1971 (umur 42)
Flag of Indonesia.svg Bogor, Indonésia
Pagawéyan sutradara
Taun aktif 1997 - saiki
Wong tuwa Anton Soedjarwo

Rudianto Soedjarwo (lair ing Bogor, Jawa Kulon, 9 November 1971; umur 42 taun)[1] iku salah sijiné sutradara kang asalé saka Indonésia.[1] Rudi Sudjarwo iku anaké Anton Soedjarwo (Kapolri 1982-1986).[1]

Karir[sunting | sunting sumber]

Rudi Soedjarwo mèlu mrakarsai ing ngadegé indhustri pafilman Indonésia sawisé wis suwé rada kurang ngrembaka.[1] Rudi Sudjarwo dikenal dadi sutradara kang bisa mbangun film kang nduwèni genre remaja.[1] Kawiwitan saka film kang judhulé Ada Apa dengan Cinta?.[1] Film iki kalebu film kang misuwur.[1] Film iki uga kang nggawé jeneng Dian Sastrowardoyo kang dadi pemain wadon ing film iku sangsaya misuwur.[1] Rudi Sudjarwo éntuk bebungah arupa Piala Citra ing kompetisi Fèstival Film Indonésia (FFI) nalika taun 2004.[1] Saliyané iku, Rudy Sudjarwo uga dadi sutradara paling apik.[1]

Saliyané makarya lan ngembangaké bakaté kanthi nggawé film, Rudi Sudjarwo uga mulang ing Reload Film Center.[1] Reload Film Center iku sekolah film kang dibangun Rudi Sudjarwo bareng karo Monty Tiwa.[2]

T2 kang nduwèni anggota Tika lan Tiwi tau nolak tawaran main film saka sutradara Rudi Sudjarwo.[3] Tika lan Tiwi nolak amarga film kang ditawakaké kalebu film horor.[3]

Pendhidhikan[sunting | sunting sumber]

Pendhidhikan Rudi Sudjarwo.[1]

  • SD Tarakanita Jakarta (1981)
  • SMP Tarakanita Jakarta (1987)
  • SMA Gonzaga Jakarta (1990)
  • San Diego State University (bidang manajemen, 1994)
  • Academy of Arts College San Francisco (1996)

Prèstasi[sunting | sunting sumber]

Prestasi Rudi Sudjarwo.[1]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Film kang dibintangi Rudi Sudjarwo.[1]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n (id)selebriti.kapanlagi.com(diundhuh tanggal 28 Juli 2011)
  2. ^ (id) pikiran-rakyat.com(diundhuh tanggal 28 Juli 2011)
  3. ^ a b (id)cekricek.co.id(diundhuh tanggal 28 Juli 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rudi_Sudjarwo&oldid=869136"