Dangdut

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Musik Dangdut asalé saka dhaérah Deli. Banjur akèh kena pangaruh musik saka India nganti musik Kulon. Jaman saiki kena pangaruh kroncong lan gendhingan dadi musik campursari. Jroning evolusi tumuju wujud kontemporer kang bisa kalebu uga ana pengaruhé unsur-unsur musik India (kang utama saka panggangoan tabla) lan Arab (ana cengkok lan harmonisasi). Pangobahan arus politik Indonesia ing pungkadan taun 1960-an kabukak mlebuné pangaruh musik kulon kang kuat kalebu utamané ana ing piranti gitar listrik uga tumuju ana ing pangadolan ana ing pasar.Wiwit taun 1970-an dangdut bisa misuwur uga bisa digolongake musik kang trep ing wujud musik kontemporer .Minangka musik populer, dangdut uga kabukak tumuju pengaruhé wujud musik liyané, kayata pengaruhé kroncong, langgam, degung, gambus, rock, pop, uga house music.[1]

Musik saka Indonésia
Traditional indonesian instruments04.jpg
Gong saka Jawa
Garis wektuContoh
Jinising
Klasik • Kecak • Kecapi suling • Tembang Sunda • Pop • Dangdut • Hip hop • Keroncong • Gambang keromong • Gambus • Jaipongan • Langgam Jawa • Pop Batak • Pop Minang • Pop Sunda • Qasidah modern • Rock • Tapanuli ogong • Tembang Jawa
Wujud tartamtu
Angklung • Beleganjur • Calung • Gamelan • Degung • Gambang • Gong gede • Gong kebyar • Jegog • Joged bumbung • Salendro • Selunding • Semar pegulingan
Musik dhaérah
Bali • Kalimantan • Jawa • Kepulauan Maluku • Papua • Sulawesi • Sumatera • Sunda

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Dangdut ing Wikimedia Commons.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Gehr, Richard (10 December 1991), "Dawn of Dangdut", The Village Voice 36
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dangdut&oldid=804874"