The Fox and the Hound

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
The Fox and the Hound

Poster layar jembar
Sutradara Ted Berman
Richard Rich
Art Stevens
Produser Ron Miller
Art Stevens
Wolfgang Reitherman
Panulis Scenario:
Ted Berman
Larry Clemmons
Crita:
David Michener
Peter Young
Burny Mattinson
Novel:
Daniel P. Mannix
Paraga Mickey Rooney
Kurt Russell
Pearl Bailey
Pat Buttram
Sandy Duncan
Richard Bakalyan
Paul Winchell
Jack Albertson
Jeanette Nolan
John Fiedler
John McIntire
Keith Mitchell
Corey Feldman
Musik déning Musik latar:
Buddy Baker
Lagu:
Richard Johnson
Richard Rich
Jim Stafford
Jeffrey Patch
Panyunting James Koford
James Melton
Studio Walt Disney Productions
Distributor Buena Vista Distribution
Tanggal rilis 10 Juli 1981 (1981-07-10)
Durasi 83 menit
Negara Flag of the United States
Basa Inggris
Anggaran 12 miliar dolar AS[1]
Bathi reged 39.9 miliar dolar AS[2]

The Fox and the Hound ("Si Rubah lan Si Asu Parburon") kuwi sawijining film animasi prodhuksi Walt Disney Productions lan dirilis ing bioskop déning Buena Vista Pictures tanggal 10 Juli 1981. Film iki yaiku dadi film kaping 24 ing sérial film animasi klasik Walt Disney. Film iki digawé adhedhasar buku mawa judhul sing padha lan ditulis déning Daniel P. Mannix.

Plot film iki munjer marang sawijining asu parburon lan sawijining rubah abang sing usaha manggahaké tali kekancan senadyan loro-loroné iku sajatiné kudu satron. Skenarioné ditulis déning Ted Berman lan Larry Clemmons serta disutradarani déning Ted Berman lan Richard Rich.

Kurt Russell, Mickey Rooney, Pearl Bailey, Pat Buttram, Sandy Duncan, Richard Bakalyan, Paul Winchell, Jack Albertson, Jeanette Nolan, Keith Coogan, lan Corey Feldman mèlu ngisi swara film iki. Film iki macarita perkara sawijining rubah abang Tod sing wiwit cilik kélangan kulawargané lan diingu déning Janda Tweed kamangka tetanggané Amos Slade olèh sawijining anak asu paburon. Tod lan Copper wiwit cilik wis kekancan, nganti diwasa. Banjur Copper dilatih dadi asu paburon lan sasarané yaiku Tod, kancané dhéwé.

Nalika dirilis, film iki yaiku film animasi sing larang dhéwé sing naté digawé lan merlokaké béya gedhéné 12 yuta dolar AS. [1] Film iki film pungkasan "Animasi Klasik Walt Disney" lan uga sing pungkasan Don Bluth mèlu terlibat ing prodhuksiné. Sekuel film iki, The Fox and the Hound 2, dirilis ing taun 2006. Film iki nduwé slogan Two Friends Who Didn't Know They Were Supposed To Be Enemies.

Plot

Nalika anak rubah abang dadi yatim piatu, manuk beluk "Big Mama" (Pearl Bailey), manuk platuk "Boomer" (Paul Winchell), manuk finch "Dinky" (Richard Bakalyan) ngatur supaya anak rubah mau diadopsi déning manungsa yaiku Janda Tweed (Jeanette Nolan). Tweed njenengaké Tod (diswarakaké déning Keith Coogan) amarga ngèlikaké marang bocah cilik sing lagi ajar malku (basa Inggris: toddler). Sauntara kuwi, tanggané Tweed aran Amos Slade (Jack Albertson) nggawa mulih siji kirik pemburu sing jenengé Copper (Corey Feldman), lan ngenalaké marang asu ajagé sing jenengé Chief (Pat Buttram). Tod lan Copper dadi kanca raket, lan angkat sumpah arep dadi "kanca salawasé".

Distribusi

The Fox and the Hound ngalami peluncuran perdhana ing bioskop tanggal 10 Juli 1981. Sabanjuré film iki diluncuraké ulang tanggal 25 Maret 1988. Peluncuran perdhana jroning video format VHS tanggal 4 Maret 1994. Ing tanggal 2 Mei 2000 versi DVD diluncuraké kanggo sapisanan.

Jenengé para paraga

Tanggal rilis

Daftar musik film

  • The Best of Friends
  • Lack of Education
  • A Huntin' Man
  • Goodbye May Seem Forever
  • Appericate the Lady

Direksi Sequence

Referensi

  1. ^ a b Ansen, David (13 Juli 1981). "Forest Friendship". Newsweek: 81.
  2. ^ "The Fox and the Hound (1981)". Box Office Mojo. http://boxofficemojo.com/yearly/chart/?yr=1981&p=.htm. Retrieved 2008-09-20.

Pranala jaba