Tandha pangkat militèr

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tentara Nasional Indonesia
Lambang TNI 2013.png

Kacabangan militer
Angkatan Darat TNI Angkatan Dharat
Angkatan Laut TNI Angkatan Laut
Angkatan Udara TNI Angkatan Udhara
Liyané
Lambang TNI 2013.png Sajarah TNI
Lambang TNI 2013.png Panglima TNI
Kapangkatan ing TNI
Angkatan Dharat Pangkat ing TNI-AD
Angkatan Laut Pangkat ing TNI-AL
Angkatan Udara Pangkat ing TNI-AU

Tandha pangkat militèr kuwi tandha kanggo nuduhaké kapangkatan lan tataran jroning hirarki militer, yakuwi ing Angkatan Dharat, Laut (Segara) lan Udhara. Ing ngisor iki daftar tandha kapangkatan kang ana ing jajaran TNI Angkatan Dharat, TNI Angkatan Laut, lan TNI Angkatan Udhara wiwit saka tataran paling dhuwur (Perwira), Bintara, nganti kang paling cendhèk (Tamtama). Wiwit diwetokaké Peraturan Pamaréntah Nomer 24 Taun 1973, tandha kapangkatan kanggo katelu angkatan (TNI-AD, TNI-AU lan TNI-AL) (wektu kuwi klebu Polri) disetarakaké dadi kaya ing ngisor iki. Nanging wiwit taun 2001, Kepolisian Republik Indonesia dipisahaké saka TNI lan migunakaké tandha kapangkatan dhéwé, delengen Tandha Kapangkatan Polri.

TNI Angkatan Darat TNI Angkatan Laut TNI Angkatan Udara Lambang Pangkat
Perwira
Perwira Tinggi
Jènderal Laksamana Marsekal Iconjenderal.gif
Lètnan Jènderal Laksamana Madya Marsekal Madya Iconletjen.gif
Mayor Jènderal Laksamana Muda Marsekal Muda Iconmayjen.gif
Brigadir Jènderal Laksamana Pertama Marsekal Pertama Iconbrigjen.gif
Perwira Menengah
Kolonèl Kolonèl Kolonèl Iconkolonel.gif
Lètnan Kolonèl Lètnan Kolonèl Lètnan Kolonèl Iconletkol.gif
Mayor Mayor Mayor Mayor.gif
Perwira Pertama
Kaptèn Kaptèn Kaptèn
Lètnan Satu Lètnan Satu Letnan Satu
Lètnan Dua Lètnan Dua Lètnan Dua
Bintara
Bintara Tinggi
Pembantu Lètnan Satu Pembantu Lètnan Satu Pembantu Lètnan Satu
Pembantu Lètnan Dua Pembantu Lètnan Dua Pembantu Lètnan Dua
Bintara
Sèrsan Mayor Sèrsan Mayor Sèrsan Mayor
Sèrsan Kepala Sèrsan Kepala Sèrsan Kepala
Sèrsan Satu Sèrsan Satu Sèrsan Satu
Sèrsan Dua Sèrsan Dua Sèrsan Dua
Tamtama
Tamtama Kepala
Kopral Kepala + Kopral Kepala + Kopral Kepala +
Kopral Satu Kopral Satu Kopral Satu
Kopral Dua Kopral Dua Kopral Dua
Tamtama
Prajurit Kepala + Kelasi Kepala + Prajurit Kepala +
Prajurit Satu Kelasi Satu Prajurit Satu
Prajurit Dua Kelasi Dua Prajurit Dua

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]