Laksamana

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar:Ph tni-al bin4.jpg
Tandha pangkat ing sragam dinas pedinan

Laksamana iku istilah jroning Basa Indonésia asal saka Basa Melayu, yaiku panglima tertinggi ing segara’’. Kayadéné nalika dianggo ing mangsa Sultan Iskandar Muda (1593-1636) ing Kasultanan Acèh sing nduwèni panglima angkatan segara wanita Laksamana Malahayati. Hang Tuah, sing diduga asal saka Kapulauan Riau[rujukan?], dihikayataké jroning Sastra Melayu dadi sawijining laksamana ing Krajaan Malaka ing abad ka-14.

Angkatan Laut Indonésia[sunting | sunting sumber]

Ing TNI Angkatan Laut, Laksamana minangka jenjang kapangkatan paling dhuwur, setara karo Jenderal ing TNI Angkatan Dharat utawa Marsekal ing TNI Angkatan Udhara. Penyandang pangkat iki nganggo tandha pangkat kanthi bintang papat ing pundhak.

Tingkatan pangkat[sunting | sunting sumber]

Bintang Jeneng pangkat Basa Inggris Padanan karo
Flag of the United States.svg Amérika Sarékat
Padanan karo
Flag of the United Kingdom.svg Britania Raya
Padanan karo
Flag of France.svg Prancis
1 bintang Laksamana Pertama First Admiral Rear Admiral (Lower Half) Commodore Contre-amiral
2 bintang Laksamana Muda Rear Admiral Rear Admiral (Upper Half) Rear Admiral Vice-amiral
3 bintang Laksamana Madya Vice Admiral Vice Admiral Vice Admiral Vice-amiral d'escadre
4 bintang Laksamana Admiral Admiral Admiral Amiral
5 bintang Laksamana Besar Grand Admiral Fleet Admiral Admiral of the Fleet

Deleng uga[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Laksamana&oldid=828999"