Angkatan Dharat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Prajurit angkatan darat Jerman pinuju latihan ing Bosnia dan Herzegovina.

Angkatan darat (AD) yakuwi bagéan saka angkatan bersenjata sawijining negara kang dipigunaaké kanggo ngayahi peperangan ing daratan. Angkatan darat utamané madeg saka prajurit, lan kendaraan tempur darat kayadéné kendaraan tempur lapis waja lan kendaraan angkut, ditambah karo dhukungan helikopter.

Hirarki jroning Angkatan Dharat Modern ing donya[sunting | sunting sumber]

Tabel ing ngisor iki bakal mènèhi gambaran umum bab hirarki militer Angkatan Dharat ing donya. Senajan pancèn ana bédané antara siji lan sijiné negara, nanging akèh kang niru modèl saka militer Amerika lan Inggris utawa campuran saka loro loroné.

Simbul Jeneng Satuan Cacahing personil Cacahing Sat Bawahan Pemimpin
XXXXXX region utawa theater utawa front 200,000 + 2+ army groups Jendral utawa army general utawa field marshal
XXXXX army group 100,000 + 2+ armies Jendral utawa army general utawa field marshal
XXXX army 50,000-60,000+ 2+ corps Kolonel Jendral utawa Jendral utawa army general
XXX corps 30,000-50,000+ 2+ divisi Letnan Jendral
XX divisi 10,000–20,000 2-4 brigade utawa resimen Mayor Jendral
X brigade 3000–5000 2+ resimen utawa 3–6
batalion utawa Commonwealth regiments
Brigadir Jendral, Brigadir utawa Kolonel
III Resimen utawa group 2000–3000 2+ batalion utawa U.S. Cavalry squadrons colonel
II battalion, U.S. Cavalry squadron utawa Commonwealth regiment 300–1000 2–6 Kompi, batteries, U.S. Cavalry troops, utawa Commonwealth squadrons Letnan Kolonel
I Kompi, artillery battery, U.S. Cavalry troop utawa Commonwealth squadron 70–250 2–8 Pleton utawa Commonwealth troops chief warrant officer lan Kapten utawa Mayor
••• Pleton utawa Commonwealth troop 25–60 2+ Regu, seksi, utawa kendharaan Bintara lan letnan 1 utawa 2
•• Seksi utawa patroli 8–12 2+ fireteams Kopral nganti Sersan Mayor
Regu utawa crew 8–12 2+ fireteams or 1+ cell Kopral nganti Sersan Mayor
Ø fireteam 4–5 n/a Kopral nganti Sersan
Ø fire lan Tim Manuver 2 n/a Prajurit

Angkatan Dharat Indonesia[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: TNI Angkatan Dharat
Logo tni-ad.gif

Angkatan Dharat ing Indonésia dikenal minangka TNI Angkatan Dharat, yakuwi bagéan saka Tentara Nasional Indonesia, kang dipimpin déning Kepala Staf TNI Angkatan Dharat (KSAD). Jabatan KSAD wektu iki (2008) diwengku déning Letjen Agustadi Sasongko Purnomo kang dilantik tanggal 28 Desember 2007 nggantèkaké Jendral Djoko Santoso kang diangkat dadi Panglima TNI. Déné tugas-tugas TNI Angkatan Dharat miturut UU TNI pasal 8, yakuwi:

  1. ngayahi tugas TNI matra dharat ing bidhang pertahanan
  2. ngayahi tugas TNI jroning ngreksa kaamanan wilayah tapel wates dharat karo negara liya
  3. ngayahi tugas TNI jroning pembangunan lan pangembangan kakuatan matra dharat
  4. ngayahi tugas pemberdayaan wilayah pertahanan ing dharat.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Angkatan_Dharat&oldid=812325"