Brigade

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Brigade kuwi tataran satuan militèr sangisoré divisi, kang dumadi saka 1.500 nganti 5000 personil, kang dipimpin déning Brigadir utawa Kolonèl. Sawijining brigade kawangun saka loro nganti papat batalyon, kang biasané arupa telu batalyon unsur tempur, unsur bantuan tempur lan unsur bantuan administrasi. Brigade bisa dipadhakaké utawa béda karo rèsimèn, gumantung sistem kang dianggo déning sawijining negara.

Indonesia[sunting | sunting sumber]

TNI-AD[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Artikel Jumlah kakuatan personel kurang leuwh 3000 nganti 5000 personil. Amarga minangka satuan tempur kang relatif gedhé, mula nalika ngayahi tugas operasi ing tingkat brigade, kesatuan kasebut bisa mandhiri, lengkap kanthi unsur Bantuan Tempur (Banpur) lan Bantuan Administrasi (Banmin) dhéwé. Koordinasi Banpur lan Banmin ana ing ngisoré unit dhéwé yakuwi Detasemen Markas, dipimpin déning Komandan Detasemen Markas Dandema.

Jroning organisasi TNI-AD, satuan brigade wektu iki mung ana ing satuan infanteri, yakuwi ing satuan Kostrad utawa Kodam. Susunan kang mèmper brigade uga ana ing struktur Kopassus kang disebut Grup. Kanggo tataran brigade kanthi jeneng liya resimen ana ing Korps Artileri yakuwi Resimen Artileri Medan 1 lan Resimen Artileri Medan 2 ing Kostrad, Resimen Artileri Pertahanan Udara ing Kodam Jaya, Korps Zeni ing Resimen Zeni Konstruksi.

Wektu iki ana loro brigade kang ana ing struktur Kodam, yakuwi Brigif-1 Pengaman Ibukota/Jaya Sakti ing Kodam Jaya lan Brigade Infanteri 15 Kujang II ing Kodam III Siliwangi. Déné kang liyané ana ing struktur Kostrad akèhé ana enenm brigade infanteri.

Negara liya[sunting | sunting sumber]

Britania Raya[sunting | sunting sumber]

Ing Angkatan Dharat Inggris, brigade dianggo minangka formasi taktis paling cilik wiwit rong abad kapungkur. Jroning satuan infanteri lan kavaleri, rèsimèn dianggo minangka panglompokan administratif batalyon.

Amérika Sarékat[sunting | sunting sumber]

Jroning Angkatan Dharat Amérika Sarékat, brigade padha utawa sethithik luwih gedhé saka rèsimèn. Dengan jumlah personel dari 1.500 sampai 3.500 orang.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Brigade&oldid=814509"