Regu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tandha Regu.png

Regu kuwi unit utawa satuan militer paling cilik ing sajroning Batalyon Infanteri kang dumadi saka kurang luwih 10 personil.

Jabatan Komandan Regu (Danru) ing batalyon infanteri, biasané diwengku déning personil militer kanthi pangkat Sersan Dua utawa Kopral Kepala senior kang wis nduwé pengalaman. Déné ing pasukan khusus kaya Kopassus, gumantung kabutuhan, nanging akèh-akèhé dipimpin déning perwira yakuwi Letnan Dua utawa Letnan Satu.

Organisasi[sunting | sunting sumber]

Regu kuwi bagéan saka organisasi peleton. Regu bisa dipérang dadi loro tim, saben tim dumadi saka papat utawa lima personil.

Pemimpin[sunting | sunting sumber]

Regu biasané dipimpin déning bintara minangka Komandan Regu, dicekak Danru. Wong nomer loro jroning regu yakuwi Wakil Komandan Regu, dicekak Wadanru. Ing negara liya kayadéné ing Amérika Sarékat, jabatan iki uga dijenengké Komandan Regu, nanging ing Britania Raya lan negara-negara persemakmuran, jabatan iki dikenal minangka Komandan Seksi lan Wakil Komandan seksi.

Pangkat saka Komandan Regu umumé:

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Regu&oldid=813626"