Susuh

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Susuh bajing ing puncit wit

Susuh yaiku papan kanggo nyelehake, njaga endhog kewan, angkrem lan nggedhekake anak kewan nalika wis netes. Susuh umume digawe saka barang organik kayata rencek, suket, lendhut/lemah lan gegodhongan, utawa uga mung wujud legokan/bolongan ing lemah, wit, watu utawa bangunan. Barang-barang gawean manungsa uga kadhang digunakake kanggo mbangun susuh, kayata tali, plastik, gombal, rambut, dluwang lan barang liyane.

Umume, saben kewan nduweni bentuk susuh kang bedha-bedha siji lan sijine, lan susuh tinemu ing ppaan uripe kewan. Kewan-kewan kang nduweni susuh kayata manuk, pira-pira jinis mamalia kayata bajing lan kelinci, srangga kayata rayap lan tawon undhuhan, uga jinis reptil kayata ula lan baya.

Susuh manuk[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Susuh manuk

Akeh-akehe spesies manuk gawe susuh, senajan uga ana manuk kang langsung nyelehake endhoge ana lemah tanpa gawe owah-owahan sakdurunge.

Wujude susuh manuk maneka warna, saka mung wujud tumpukan gegodhongan nganti susuh kang wujude ruwet lan angel carane nggawe.



Galeri[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Susuh&oldid=834461"