Suku Indian

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
suku Indian

Suku Indian iku suku asli ing Amérika kang saiki ana kang urip ing dhaérah réservasi lan ana kang urip nyampur karo wong-wong modhéren. Asal mula jeneng Suku Indian iku amarga Colombus salah pangertèn. Colombus ngertiné Amérika iku India, dadi suku kang ketemu diarani Indian kang artiné wong India.Nanging Colombus salah, amarga bawana kang ditemokaké iku anyar.

Sajarah suku Indian[sunting | sunting sumber]

Jinis suku Indian[sunting | sunting sumber]

Cara Uripe suku Indian[sunting | sunting sumber]

Pengaruh Suku Indian[sunting | sunting sumber]

Suku Indian kang asli saka dharatan Amérika mesthi duwé pengaruh ing kauripan Amérika. pengaruh-pengaruh suku Indian ing kauripan iku antara liya lamabang negara Amérika Sarékat, aran-aran negara bagéyan, budhaya Thanksgiving kang mung ana ing Amérika, jeneng-jeneng tim olahraga kang biasané dijupuk saka basa Indian lan jeneng-jeneng alutsista militér kayata hélikopter kang jenengé dijupuk saka basa Indian.

Aran negara Bagéyan[sunting | sunting sumber]

Suku Indian iku duwé pengaruh kang gedhé kanggo Amérika Sarékat, akéh jeneng negara bagéyan kang dijupuk saka bahasa Indian. Tuladhané yaiku:

Saka basa Suku Indian Aleut

Saka basa suku Indian O'odham

Saka basa suku Indian Quapaw

Saka basa suku Indian (Quinnehtukqut)

Saka basa suku Indian Algonquin

Artine “Tanahe wong Indian”

Saka Kali Iowa, Suku Indian Ioway

Saka basa suku Indian Sioux kang artiné “wong saka angin kidul”

Saka basa suku Indian Iroquoian “Ken-tah-ten”

Saka basa suku Indian Massachusett

Saka basa suku Indian "Michigana" kang artiné “danau gedhe”

Saka basa suku Indian Dakota

Saka basa suku Indian Oto

Saka suku Indian Sioux

Saka basa suku Cherokee

Saka basa Indian kang artiné kanca

saka basa suku Indian Utekang artiné wong gunung

Saka basa suku Inidan Delaware

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Suku_Indian&oldid=837120"