Sepur uwab

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lokomotif Rocket gawéyan Stephenson taun 1829, lokomotif uwab paling cepet ing jamané
Lokomotif Uwab B-5112 ing Museum Kereta Api - Ambarawa

Sepur uwab iku sepur sing nganggo tenaga uwab banyu sing diasilaké saka kètèl uwab sing dipanasi nganggo kayu bakar, batu bara utawa lenga. Wiwit sepisanan sepur dibangun ing Indonésia taun 1867 ing Semarang wis nganggo lokomotif uwab, umumé lokomotif gawéyan Jerman, Inggris, Amérika Sarékat lan Walanda. Paling akèh lokomotif gawéyan Jerman.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sepur_uwab&oldid=830076"