Uwab

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Banyu sakai secangkir tèh kakondhènsasi dadi titik-titik banyu ing udhara

Uwab (basa Indonésia: uap) yaiku titik-titik banyu ing udhara (kabut) sing karkondhènsasi. Kabut (fog) sakbeneré uga arupa méga (bas Indonésia: awan) sing ana ing lumahing bumi, sing ngandhut mayuta-yuta uwab utawa butiran banyu sing cilik bangetl. Fog dumadi saka titik banyu, nanging ing kondhisi tinamtu bisa dikanthèni kristal ès. Sacara umum, "kabut" (fog) didhèfinisi minangka kondhisi kanthi let pandeleng (basa Indonésia: jarak penglihatan) (visibility) kurang saka 200 m, lan "kabut kandel" (dense fog) yaiku kondhisi let pandeleng kurang sakai 50 m. Ing segara, dhéfinisi kasebut béda. Fog yaiku kondhisi kanthi let pandeleng kurang saka 1000 m, lan dense fog iku kondhisi kanthi let pandeleng kurang saka 200 m.

Ana sawetara jiniskabut:

  • kabut adveksi
  • kabut angin
  • kabut basah
  • kabut es
  • kabut lembah
  • kabut radiasi
  • kabut uap
  • kabut udara tropis

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Uwab&oldid=830348"