Roy O. Disney

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Roy O. Disney

Roy Disney tahun 1965
Lair Roy Oliver Disney
24 Juni 1893
Chicago, Illinois, U.S.
Pati 20 Desember 1971 (umur 78)
Burbank, California, U.S.
Jalaran pati kejang
Pasaréyan Forest Lawn Memorial Park, Glendale, California, Amerika Serikat
Pakaryan Industri hiburan eksekutif
Partai pulitik Republik
Agama Kristen (Kongregasionalis)
Garwa Edna Francis (1925–1971; kematiannya)
Putra/putri Roy E. Disney (1930-2009)
Tiyang sepuh Elias Disney (ayah)
Flora Call Disney (ibu)
Kulawarga Herbert Arthur Disney (saudara)
Raymond Arnold Disney (saudara)
Walt Disney (saudara)
Ruth Flora Disney (saudara)

Roy Oliver Disney ingkang miyos wonten ing tanggal 25 Juni 1893 lan séda ing tanggal 20 Desember 1971 inggih punika salah satunggaling pengusaha saking Amerika ingkang ndherek bangun perusahaan ingkang sak punika misuwur kanthi sebatan The Walt Disney Company, sesarengan kaliyan rayinipun Walt Disney.[1]

Pagesanganipun[sunting | sunting sumber]

Roy miyos wonten ing Irlandia, Kanada Elias Disney lan ing Inggris - Jerman - Amerika Flora Call Disney ing Chicago, Illinois. Roy gadhah tugas wonten ing Angkatan Laut Amerika Serikat saking taun 1917 - 1919, lajeng setaun sasampunipun, sedherekipun inggih punika Walt nyobi kanggé nggabung kaliyan Angkatan Dharat Amerika Serikat ananging dipuntolak amargi yuswanipun dèrèng nyekapi. Roy lajeng dipuncopot saking jabatanipun ing tugas militer sasampunipun kénging cidera, lan lajeng dados bankir ing Los Angeles. Ing taun 1923, Walt pindhah dhateng Hollywood, lan gabung kaliyan Roy. Roy lan Walt ingkang mrentahaken dipunbangun Griya Kit saking Griya Cut Pacific Ready (perusahaan Los Angeles) lan ing taun 1928, kekalihipun mbangun dalemipun sekedhik maka sekedhik wonten ing Lyric Avenue. Dalemipun Roy lan Walt ingkang alit lajeng dipundamel lan dpundamel ageng lan boten sami persisi kados ingkagn dipunketingalaken wonten ing katalog Tjoet Griya Siap Pasifi.

Walt Disney Productions[sunting | sunting sumber]

Walt inggih punika toyang ingkang kreatif gadhah ide kanggé damel lan ngrembakakaken usahanipun, déné Roy ingkang mesthekaken bab kauangan ing perusahaan kasebut supados saged tetep stabil, lajeng Roy lan Walt saged damel Disney Studios minangka sedherèkipun, ananging Walt lajeng numbas sepalih sahamipun Roy ing taun 1929, kados déné Max lan Dave Fleischer ingkagn saingan nguasani Studio Fleischer, lan Roy inggih punika sanes co-produser. Roy lajeng ingkang dados pejabat eksekutif ingkang paling inggil ingkang sepisanan ing perusahaan ingkang dipunbangunipun kaliyan Walt ing taun 1929, sanajan ta irah- irahan ingkang resmi boten dipunparingaken ngantos taun 1968. Piyambakipun ugi mbagi peran minangka KEtua Dewan kaliyan Walt saking taun 1945. Ananging Walt lajeng ngasoraken Roy minangka ketuanipun ing taun 1960 saéngga piyambakipun saged langkung fokus wonten ing aspek-aspek kreatif perusahaanipun. Sasampunipun sedanipun Walt Disney ing taun 1966, Roy lajeng nunda kanggé pensiun supados saged ngawasi pembangunanipun Disney World lan lajeng gantos namanipun dados Dunia Disney minangka tandah kaurmatan kangge sedherekipun punika. Roy lajeng dados presidhen Walt Disney Production ing tanggal 15 Desember 1966 lan saged tetep ngantos taun 1968.

Biografinipun[sunting | sunting sumber]

Roy inggih gadhah setunggal garwa inggih punika Edna Francais ingkang dipunnikahi ing sasi April 1925 lan saged langgeng ngantos pungkasaning gesangipun, lan pinaringan setunggal putra inggih punika Roy E. Disney, ingkang miyos ing tanggal 10 Januari 1930. Ing sadanguning gesangipun, Roy boten purun dipun ekspose deéning media lan dados misuwur kados sedherekipun, Walt. Piyambakipun inggih isin dhateng kamera lan minangka individu ingkang pasip saéngga namung wonten sekdhik asilng fotonipun ing publik. Sasampunipun Walt Disney World dipun bikak ing sasi Oktober 1971, Roy Disney lajeng pensiun. Piyambakipun lajeng seda lan dipunsarekaken ing Forest Lawn - Hollywood Hills Cemetery.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Roy and Walt and Disneyland and Pacific Ready-cut Homes
  2. ^ [[[Bob Thomas (reporter)|Bob Thomas]] Building a Company: Roy O. Disney and the Creation of an Entertainment Empire. Disney Editions, 1998. ISBN 0-7868-6200-9]

Cithakan:Disney

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Roy_O._Disney&oldid=843299"