Walt Disney

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Walt E. Disney
Lair

Walter Elias Disney
5 Desember 1901

[1]
Chicago, Illinois, U.S.
Tilar donya 15 Desember 1966 (umur 65)
Burbank, California, U.S.
Pagawéyan Produser film, ko-pendiri The Walt Disney Company, biyèn ditepungi minangka Walt Disney Productions
Taun aktif 1920–1966
Garwa Lillian Bounds
Tapak asma

Walter Elias Disney utawa luwih ditepungi minangka Walt Disney (5 Desember 190115 Desember 1966) iku produser film, sutradara, animator, lan pangisi swara kabangsan Amérika Sarékat. Disney misuwur amarga pengaruhé marang donya hiburan ing abad ka-20. Minangka bagéyan saka sing ngadegaké Walt Disney Productions (bebarengan karo Roy O. Disney), Disney dadi salah siji produser film lan penerbit filem paling misuwur ing donya. Parusahan sing diadegaké, dikenal kanthi jeneng The Walt Disney Company, saiki nduwèni pametu taunan watara $35 milyar.

Disney misuwur minangka produser film lan showman, lan uga inovator jroning babagan animasi lan desain taman dolanan. Disney lan anak buahé nyiptakaké manéka karakter misuwur, kaya Miki Tikus sing diswarakaké déning Disney dhéwé. Disney wis menangaké 26 Academy Awards saka 59 nominasi.[2] Saliyané iku, Disney uga déning 7 Emmy Awards.

Academy Award[sunting | sunting sumber]

  • 1932: Best Short Subject, Cartoons for: Flowers and Trees (1932)
  • 1932: Honorary Award for: pembuatan Miki Tikus.
  • 1934: Best Short Subject, Cartoons for: Three Little Pigs (1933)
  • 1935: Best Short Subject, Cartoons for: The Tortoise and the Hare (1934)
  • 1936: Best Short Subject, Cartoons for: Three Orphan Kittens (1935)
  • 1937: Best Short Subject, Cartoons for: The Country Cousin (1936)
  • 1938: Best Short Subject, Cartoons for: The Old Mill (1937)
  • 1939: Best Short Subject, Cartoons for: Ferdinand the Bull (1938)
  • 1939: Honorary Award for Snow White and the Seven Dwarfs (1937)
  • 1940: Best Short Subject, Cartoons for: Ugly Duckling (1939)
  • 1941: Honorary Award for: Fantasia (1940)
  • 1942: Best Short Subject, Cartoons for: Lend a Paw (1941)
  • 1943: Best Short Subject, Cartoons for: Der Fuehrer's Face (1942)
  • 1949: Best Short Subject, Two-reel for: Seal Island (1948)
  • 1949: Irving G. Thalberg Memorial Award
  • 1951: Best Short Subject, Two-reel for: Beaver Valley (1950)
  • 1952: Best Short Subject, Two-reel for: Nature's Half Acre (1951)
  • 1953: Best Short Subject, Two-reel for: Water Birds (1952)
  • 1954: Best Documentary, Features for: The Living Desert (1953)
  • 1954: Best Documentary, Short Subjects for: The Alaskan Eskimo (1953)
  • 1954: Best Short Subject, Cartoons for: Toot Whistle Plunk and Boom (1953)
  • 1954: Best Short Subject, Two-reel for: Bear Country (1953)
  • 1955: Best Documentary, Features for: The Vanishing Prairie (1954)
  • 1956: Best Documentary, Short Subjects for: Men Against the Arctic
  • 1959: Best Short Subject, Live Action Subjects for: Grand Canyon
  • 1969: Best Short Subject, Cartoons for: Winnie the Pooh and the Blustery Day

Pamulyan liyané[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Dhaptar pustaka[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Walt_Disney&oldid=870430"