Okonomiyaki

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Okonomiyaki

Okonomiyaki (お好み焼き?) yaiku panganan Jepang saka bahan ganmdum kang dijeri nganggo banyu utawa dashi, ditambah kul, endhog pitik, panganan laut utawa daging babi lan digorèng ing wajan ceper kang diarani teppan.

Okonomiyaki mujudake sawijining panganan teppanyaki kang bisa digadho utawa minangka lawuh bareng karo sega. Okonomiyaki kerep dipangan nganggo sendhok ceper kang diarani kote (hera) kang uga dianggo minangka sodet nalika malik okonomiyaki.

Ing basa Jepang, okonomi tegese "seneng-seneng" (kang disenengi, kang dikarepake) lan yaki tegese "panggang" (istilah "goreng" mung dianggo ing Jepang mung yen panganan digoreng nganggo lenga akeh). Padha karo jenenge, ndhuwurane (topping) okonimiyaki bisa diowahi miturut kasenengane wong kang arep mangan.

Dideleng saka cara nggawe lan bahae, okonomiyaki diperang dadi rong jinis yaiku:

Irisan kul dicampur karo adonan kayadene nalika nggawe puyonghai.
Irisan kol mung digletakake ing ndhuwur adonan kang diambakake ing panggorengan kaydene nalika nggawe panekuk.



ę

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Okonomiyaki&oldid=832317"