Kansai

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kansai (関西) yaiku istilah kang digunakaké kanggo nyebutaké wilayah Jepang ing sisih kulon Pulau Honshu kang kasusun saka 9 prefektur: Fukui, Mie, Shiga, Kyoto, Osaka, Hyogo, Nara, Wakayama, lan Tokushima.

Senajan dhaérah Kansai mung manggoni 11% saka ambané wilayah Jepang, 19,2% saka sekabèhingpopulasi pendhudhuk Jepang ana ing dhaérah Kansai, lan 19,3% PNB Jepang asalé saka dhaérah Kansai.

Istilah liya kanggo nyebutaké dhaérah ing sekitar ibukutha kakaisaran Jepang jaman kuno ing Kyoto yaiku Kinki Chiho (近畿地方). Dhaérah Kinki kasusun saka 6 prefektur: Shiga, Kyoto, Hyogo, Osaka, Nara, lan Wakayama. Istilah Kinki asalé saka tembung "Kin" (近, sekitar) lan "Ki" (畿, istana kaisar). Sajroning buku pelajaran Geografi, prefektur Mie lan Fukui uga dilebokaké ing dhaérah Kinki.

Padatan, istilah Kansai luwih musiwur tinimbang istilah Kinki Chiho. Istilah Kansai lluwih akèh digunakaké ing samubaranag kang asipat sosial kamasarakatan, déné istilah Kinki Chiho kanggo samubarang kang asipat ilmiah, kaya déné panulisan sajarah, kartografi, lan prakiran cuaca. Istilah wong Kansai (関西人, Kansai-jin) ngacu marang wong kang manggon ana ing dhaerah Kansai, ananging ota tau ana sesebutan wong Kinki.

sajroning basa Inggris, istilah dhaerah "Kinki" biyasané uga ora digunakaké kanggo ngindari salah pangertèn.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]


Cithakan:Jepang-geo-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kansai&oldid=834471"