Muhammad Iqbal

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Filsafat Islam
Era modern
Iqbal.jpg

Jeneng

Muhammad Iqbal

Lair

9 November, 1877 ing Sialkot

Pati

21 April 1938 (umur 60)

Aliran/tradisi

Sufisme, Islam, Syi'ah, Ismailiyah

Kawigatèn utama

puisi, filsafat, sufisme

Gagasan wigati

Teori Dua-Negara

Mènèhi pengaruh marang

Aristotle, Rumi, Goethe, Nietzsche. Plato, Alfred North Whitehead

Kena pengaruh saka

Gerakan Pakistan, Ali Shariati, Khalilollah Khalili, Jawdat Said

Hazrat Allama Dr Sir Muhammad Iqbal (Punjabi, (9 November 1877 Sialkot – 21 April 1938 Lahore) iku sawijining pujangga basa Persia lan Urdu, filsuf lan politisi[1] sing kanthi pamikirané dadi landhesan kamardikan wong Muslim seka jajahan Inggris lan madeg negara dhéwé, yaiku Pakistan.

Sawisé sinau ing Cambridge, Munich, lan Heidelberg, Iqbal dadi pengacara nanging ora dadi laku padinan sing diugemi. Iqbal luwih seneng nulis perkara politik, ekonomi, sejarah, filsafat, lan agama. Dhèwèké luwih kondhang perkara puisi, klebu Asrar-e-Khudi, Rumuz-e-Bekhudi, lan Bang-e-Dara.

Kadadean Sakjroning Uripé Muhammad Iqbal

Tahun Kadadean
1877 M Muhammad Iqbal lahir ing Sialkot, Punjab tanggal 9 Novembaer
1905 M Muhammad Iqbal Mulai sinau ana ing Eropa, Inggris, Jeraman
1907 M Muhammad Iqbal nguatake désertasiné kanthi judul The development of Metaphysics in Persia
1908 M Muhammad Iqbal mbalékake Lahore sakwise sinau ing negara liya
1922 M Muhammad Iqbal kantuk gelar Sir
1930 M Muhammad Igbal kapilih ing Liga Muslim India
1931 M Muhammad iqbal teka ana ing Konferensi Meja Bunder
1933 M Muhammad Iqbal lunga ing Afganistan kanggo ngawé Universitas Kabul
1938 M Muhammad Iqbal wafat (pati)


Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Bhatti, Anil (2006-06-28). "Iqbal and Goethe" (PDF). Yearbook of the Goethe Society of India. http://www.goethezeitportal.de/fileadmin/PDF/db/wiss/goethe/bhatti_iqbal.pdf. Retrieved 2006-06-28.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Muhammad_Iqbal&oldid=822980"