Friedrich Nietzsche

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Friedrich Nietzsche

Friedrich Nietzsche (Röcken, Sachsen, Jerman, 15 Oktober 1844Weimar, Sachsen, Jerman, 25 Agustus 1900) iku sawijining filsuf sing misuwur. Anggitané kang paling misuwur yaiku Also sprach Zarathustra.

Karya[sunting | sunting sumber]

Karya-karya Nietszche sing wigati:

  • 1872 - Die Geburt der Tragödie (Kelairan tragedi)
  • 1873-1876 - Unzeitgemässe Betrachtungen (Pandhangan non-kontemporer)
  • 1878-1880 - Menschliches, Allzumenschliches (Manusiawi, kliwat manusiawi)
  • 1881 - Morgenröthe (Abangé geni)
  • 1882 - Die fröhliche Wissenschaft (Ilmu sing gembira)
  • 1883-1885 - Also sprach Zarathustra (Mula wicara-a Zarathustra)
  • 1886 - Jenseits von Gut und Böse (Ngliwati kebajikan lan kajahatan)
  • 1887 - Zur Genealogie der Moral (Ngenani silsilah moral)
  • 1888 - Der Fall Wagner (Hal perihal Wagner)
  • 1889 - Götzen-Dämmerung (Nutupi brahala)
  • 1889 - Der Antichrist (Sang Antikristus)
  • 1889 - Ecce Homo (Pirsani sang Manungsa)
  • 1889 - Dionysos-Dithyramben
  • 1889 - Nietzsche contra Wagner
Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.