Manuk Cucakrawa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Cucakrawa
Cucakrawa
Gambaré Cucakrawa
taksonomi
Regnum: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Aves
Ordo: Passeriformes
Familia: Pycnonotidae
Genus: Pycnonotus
Spesies: P. zeylanicus
Jeneng binomial
Pycnonotus zeylanicus
Johann Friedrich Gmelin (1789)

Cucakrawa iku manuk pangocèh saka suku Pycnonotidae sing sok asaba ing rawa-rawa lan pinggir alas. Swarané apik lan disenengi manungsa.. Manuk iki uga dikenal minangka cangkurawah (basa Sundha), lan barau-barau (basa Melayu). Ing basa Inggris disebut Straw-headed Bulbul, ngacu marang werna endhasé sing kuning-jerami pucet. Jeneng ilmiahé yakuwi Pycnonotus zeylanicus (Gmelin, 1789).

Wawacan sabanjuré[sunting | sunting sumber]

  • (en) King, B., M. Woodcock, and E.C. Dickinson. 1975. A Field Guide to The Birds of South-East Asia. Collins. London. ISBN 0-00-219206-3
  • (id) MacKinnon, J. 1993. Panduan lapangan pengenalan Burung-burung di Jawa dan Bali. Gadjah Mada University Press. Jogyakarta. ISBN 979-420-150-2
  • (id) MacKinnon, J., K. Phillipps, and B. van Balen. 2000. Burung-burung di Sumatera, Jawa, Bali dan Kalimantan. LIPI dan BirdLife IP. Bogor. ISBN 979-579-013-7

Uga delengen[sunting | sunting sumber]

Wacan[sunting | sunting sumber]

  • King, B., M. Woodcock, and E.C. Dickinson. 1975. A Field Guide to The Birds of South-East Asia. Collins. London. ISBN 0-00-219206-3
  • MacKinnon, J. 1993. Panduan lapangan pengenalan Burung-burung di Jawa dan Bali. Gadjah Mada University Press. Jogyakarta. ISBN 979-420-150-2
  • MacKinnon, J., K. Phillipps, and B. van Balen. 2000. Burung-burung di Sumatera, Jawa, Bali dan Kalimantan. LIPI dan BirdLife IP. Bogor. ISBN 979-579-013-7

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

(en) Pycnonotus zeylanicus pada IUCN Red List Database, termasuk uraian mengapa jenis ini berstatus Rentan. Diakses pada 03/8/2006

(en) Pycnonotus zeylanicus pada ITIS Database, diakses pada 03/8/2006


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Manuk_Cucakrawa&oldid=819893"