Manuk Bèthèt

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Betet)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bèthèt
Sapasang Betet Senegal kang ana ing Afrika
Poicephalus senegalus
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Aves
ordo: Psittaciformes
Wagler, 1830
Sistematik

Famili Cacatuidae (kakatua)

  • Subfamili Microglossinae (Kakatua palem)
  • Subfamili Calyptorhynchinae (Kakatua gelap)
  • Subfamili Cacatuinae (Kakatua putih)

Famili Psittacidae (Betet sejati)

(parafiletik)

Bèthèt (basa Indonésia:Bayan) yaiku manuk kang nduwèni jinis kanthi cacahé 350 spesies ing ordo Psittaciformes, kang biasa urip ana ing tlatah kang anget lan tropis. Betet uga misuwur minangka psittacines (uniné /ˈsɪtəsaɪnz/),[1][2],

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Psittacine". American Heritage® Dictionary of the English Language, Fourth Edition. Houghton Mifflin Company. 2000. http://www.bartleby.com/61/21/P0632100.html. Retrieved 2007-09-09.
  2. ^ "Psittacine". Merriam-Webster Online Dictionary. Merriam-Webster, Inc. http://www.merriam-webster.com/. Retrieved 2007-09-09.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Wiktionary-logo-en.png
Pirsani informasi ngenani Manuk Bèthèt ing KamusWiki.
Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Manuk Bèthèt ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Manuk_Bèthèt&oldid=883810"