Konggrès Amérika Sarékat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Konggrès jroning Sèsi Bebarengan.

Konggrès Amérika Sarékat (Basa Inggris: United States Congress) iku cawang legislatif saka pamaréntahan federal Amérika Sarékat. Sistem sing dianut ya iku sistem rong kamar utawa bikameral, dumadi saka Dewan Perwakilan Rakyat lan Senat. Dewan Perwakilan dumadi saka 435 anggota, saben anggota makili sawiji dhistrik lan tugas sajroning rong taun. Jumlah kursiné didum miturut gunggung pedunung saben negara bagéan; déné jroning Senat, saben negara bagéan nduwèni loro Senator, ora peduli gunggung populasiné. Ana 100 senator, sing njabat sajroning enem taun. Anggota DPR lan senator, dipilih sacara langsung déning masarakat, nanging ing sawetara negara bagéan gubernur bisa milih pengganti sauntara wektu nalika ana kursi Senat sing kothong. DPR lan Senat sidhang ing Gedung Capitol sing dunungé ing kuthaWashington, D.C.

Gedhung Capitol, papan Konggrès AS nyambut gawé.

Konggrès wektu iki ya iku sing ka-110 kanthi para pamimpin:

Senat[sunting | sunting sumber]

Pimpinan Mayoritas[sunting | sunting sumber]

Pimpinan Minoritas[sunting | sunting sumber]

Dewan Perwakilan Rakyat[sunting | sunting sumber]

Pimpinan Mayoritas[sunting | sunting sumber]

Pimpinan Minoritas[sunting | sunting sumber]

Pranala luar[sunting | sunting sumber]