Kebon Botani Ballarat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kebon Botani Ballarat
Ballarat botanics statuary pavillion.jpg

Informasi Umum
Jenis Kebon botani
Panggon Ballarat, Victoria, Australia
Koordinat 37°32′48″S 143°49′20″E / 37.54667°S 143.82222°E / -37.54667; 143.82222
Taun madeg 1857
Dioperasiaké Pamaréntah kutha Ballarat
Status -

Kebon Botani Ballarat iku sawijining kebon botani sing dumunung ana ing bagéan kulon pesisir saka papan wisata Tlaga Wendouree, ing Ballarat, Victoria, Australia, sing duweni jembar 40 hektar lan dipébrang dadi 3 daerah yang beda-beda. Bagéan tengahée njupuk modhèe éra jaman Victorian. Bagéin liyané yakuwi taman kabuka sing kerep dikenal kanthi julukan North dan South Gardens. Kebon iki lagi wae ngrayakake ambal warsa sing kaping 150 taun utawa sing dikenal kanthi istilah sesquicentenary, ing taun 2007.[1]

Kebon iki uga nduwèni konservasi omah kaca sing gedhé, monumèn Perang Donya II lan sawijining paviliun sing isi reca-reca paninggalan jaman biyèdn. Daerah konservasi kuwi, uga dadi omah saka kolèksi reca-reca Stoddart, sing sak durunge kasebar ing kebon lan nembéb dikumpulaké ing sajeronéd ruangan khusus ing taun 1980an kanggo ngindari tindakan-tindakan sing ngrusak (vandalisme).

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Perayaan ambal warsa Kebon Botani iki sing kaping 150 taun. 28 September 2007. Stasiun Tipi ABC (Australian Broadcasting Corporation) Ballarat.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.