Tlaga Wendouree

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tlaga Wendouree

Tlaga Wendouree kuwi sawijining tlaga gawéyan manungsa sing ana ing kutha Ballarat, Victoria, Victoria, Australia. Tlaga iki diwiwiti saka taun 1864, pas mulai ana panggon kursus olahraga ndayung dianakaké ing dhaérah rawa kuwi, lan pungkasané dadi proyèk bebarengan para warga lan pamaréntahan kuthané kanthi semangat bebrayan.[1] Ing tlaga iki ana sawetara panggon bersejarah, nilai-nilai penjagaan lingkungan urip lan uga aréa rekreasi kanggo para warga Ballarat. Tlaga iki uga naté dadi panggon dianakaké lomba prahu berkano lan ndayung ing acara Olimpiade Mangsa Panas ing taun 1956. Ing wulan Oktober taun 2006, tlaga iki dadi asat tenan, amerga mangsa panas sing dawa ing Australia. Saiki lagi ana panelitèn kanggo ningkataké katersediaan lan ningkataké mutu saka tlaga kuwi.[2]

Referensi[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tlaga_Wendouree&oldid=827701"