Kali Oder

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kali Oder ing Jerman, Polandia lan Ceko
Oder antara Kienitz lan Zollbrücke
Pamandhangan saka pulo Ziegenwerder ing Frankfurt an der Oder) menyang Słubice ing Polandia

Kali Oder (Polandia lan Ceko Odra) iku sawijining kali sing dawané 866 km, lan mili ngliwati Ceko, Polandia lan Jerman nuju Segara Baltik.

Awujud dadi salah satunggaling kasil Perang Donya II, kali iki dadi wates antara Jerman lan Polandia, wiwit sungapan Neisse nganti kutha Mescherin / Gryfino dadi watesan kulon Polandia ("Pawatesan Oder-Neisse"). Dhébit kali iki 574 m³/s, lan amarga iki kali Oder sawisé kali Rhein, kali Donau, kali Inn lan kali Elbe dadi kali kaping lima gedhéné ing Jerman.

Papan-papan sing diliwati Oder[sunting | sunting sumber]

Ing ngisor iki kutha-kutha lan désa sing diliwati kali Oder:

Ostrava - Bohumín - Racibórz - Kędzierzyn-Koźle - Krapkowice - Opole/Oppeln - Brzeg - Oława - Jelcz-Laskowice - Wrocław/Breslau - Brzeg Dolny - Ścinawa - Szlichtyngowa - Głogów/Glogau - Bytom Odrzański - Nowa Sól - Krosno Odrzańskie - Eisenhüttenstadt - Frankfurt (Oder) - Słubice - Kostrzyn - Cedynia - Schwedt - Vierraden - Gartz - Gryfino/Greifenhagen - Szczecin/Stettin - Police
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kali_Oder&oldid=807473"