Granulosit

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Eosinofil

Granulosit (Basa Inggris: granulocytes, polymorphonuclear, PMN) yaiku sawijiné sub-klompok sèl getih putih (leukosit) sing nduwèni granula ing jero sitoplasma.[1] Granulosit uga kalebu golongan sèl kang kawangun saka butir-butir cilik kang isiné sitoplasma.[2] Telung jinis granulosit kanthi inti sel (nukléus) sing béda disèkrèsiké dèning sumsum tulang minangka protèin.[1] Granulosit iku jinis saka lèukosit (kayata neutrofil, basofil, eosinofil) sing ngeculaké bahan kimia racun kanggo matèni mikroorganisme lan memediasi réaksi alèrgi.[1]. Granulosit asring njupuk paraga sepisanan sasuwéné infèksi. Granulosit nyerang penyusup sing cacahé akèh lan banjur dipangan nganti mati.[1] Nanah ing tatu sing kena infèksi, mliginé ana granulosité sing wis mati. Sawatara saka granulosit khusus nyerang parasit sing luwih gedhé kayata cacing mikro.[1]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e Granulosit
  2. ^ (id)Artikata Granulosit(diundhuh 18 Desember 2012)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Granulosit&oldid=834484"