Basofil

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Basofil

Basofil inggih menika salah satunggaling jenis leukosit ingkang wosipun lan saged ngeculaken histamin lan serotonin sadangunipun respon kekebalan badan.[1] Gunggungipun basofil mindhak nalika reaksi alergi.[1] Basofil menika granulosit kanthi gunggungipun ingkang paling sekedhik, inggih menika kinten-kinten 0,01 - 0,3% saking sirkulasi leukosit. Basofil gadhah kathah granula sitoplasma ingkang nutupi inti lan ngandhut heparin lan histamin.[2] Ing salebeting jaringan, basofil dados “mast cells” lan gadhah panggénan-panggénan kanggé nèmplekaken IgG lan degranulasinipun ingkang dipunhubungaken kaliyan prosès ngeculaken histamin.[2] Kagunan saking basofil inggih menika migunani nalika maringi tanggepan ing prastawa alergi.[2] Basofil nggadhahi sipat fagosit lan werninipun biru. Werni biru menika dipunjalari dèning sèl basofil ingkang nyerep pewarna basa.[3]


Pirsani ugi[sunting | sunting sumber]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (id)Arti Basofil(dipunundhuh 1 Februari 2013)
  2. ^ a b c (id)Pengertian Neutrofil, Eosinofil, lan Basofil(dipunundhuh 1 Februari 2013)
  3. ^ (id)Fungsi dan Macam-macam sel darah putih(dipunundhuh 1 Februari 2013)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basofil&oldid=836521"