Gottfried Leibniz

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gottfried Wilhelm Leibniz

Gottfried Wilhelm Leibniz
Jeneng pepak Gottfried Wilhelm Leibniz
Lair July 1, 1646
Leipzig, Electorate of Saxony
Pati 14 November 1716 (umur 70)
Hanover, Electorate of Hanover
Era 17th-century philosophy
18th-century philosophy
Wilayah Western Philosophy
Kawigatèn utama Elmu itung, metafisika, logika, teodisi
Gagasan wigati Infinitesimal calculus
Monads
Best of all possible worlds
Leibniz formula for π
Leibniz harmonic triangle
Leibniz formula for determinants
Leibniz integral rule
Principle of sufficient reason
Diagrammatic reasoning
Notation for differentiation
Proof of Fermat's little theorem
Kinetic energy
Entscheidungsproblem
AST
Tapak asma 128px

Gottfried Wilhem Leibniz utawi sok dipunéja minangka Leibnitz utawi Von Leibniz (1 Juli (21 Juni miturut tarikh kalèndher Julian) 164614 November 1716) punika satunggiling filsuf Jèrman keturunan Sorbia lan asalipun saking Sachsen. Panjenenganipun utaminipun misuwur déné faham Théodicée bilih manungsa gesang ing donya ingsang sasaé-saénipun amargi donya punika dipunripta déning Hyang Ingkang Sampurna. Faham Théodicée puniki dados misuwur amargi dipunkritik ing buku Candide anggitanipun Voltaire.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gottfried_Leibniz&oldid=820798"