Epiphyllum anguliger

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Merge-arrow.svg Ana usul supaya artikel utawa pérangan iki digabungaké menyang artikel Kembang Wijaya Kusuma.   (Rembug)


Zig Zag Cactus
Photo: Emma Lindahl
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
(unranked): Angiosperms
(unranked): Eudicots
(unranked): Core eudicots
ordo: Caryophyllales
kulawarga: Cactaceae
Subkulawarga: Cactoideae
Suku: Hylocereeae
Genus: Epiphyllum
Species: E. anguliger
Jeneng binomial
Epiphyllum anguliger
(Lem.) G.Don
Sinonim

Phyllocactus anguliger Lem.
Phyllocactus serratus Brongnart
Phyllocactus angularis Labouret
Phyllocactus darrahii K.Schumann
Epiphyllum darrahii (K.Schumann) Britton & Rose

Epiphyllum anguliger, uga dikenal minangka Kaktus balung iwak, iku sajinis spèsies kaktus sing asalé saka Mèksiko. Tetanduran iki umumé tuwuh minangka pethètan amarga kaéndahan kembangé. Sawenèh ana sing ngarani kembang iki minangka kembang Wijayakusuma. Nanging uga ana sing mratélakaké yèn jinis sing dianggep kembang Wijayakusuma kuwi ana loro, sing siji yaiku Pisonia grandis var Silvestris, Wijayakusuma sing kurang dikenal masyarakat. Anané ing Kapuloan Seribu, Karimunjawa, Pulo Puteran-Madura, Bali, Ambon lan P.Karang. Wijayakusuma golongan iki dianggep kramat déning Kasunanan Surakarta. Jinis kaloro yaiku Epiphyllum oxypetalum sing dikenal minangka tanduran pethètanhias dan Ratu Malam.