Dian Sastrowardoyo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dian Sastrowardoyo
Lair Diandra Paramitha Sastrowardoyo
16 Maret 1982 (umur 32)
Flag of Indonésia Jakarta, Indonesia
Pagawéyan aktris, presenter
Taun aktif 1996 - samenika
Garwa Indraguna Sutowo[1]

Diandra Paramitha Sastrowardoyo, misuwur ing masyarakat kanthi asma Dian Sastro (lair ing Jakarta, 16 Maret 1982; umur 32 taun) inggih menika salah satunggalipun artis saking Indonesia.[2]

Karier[sunting | sunting sumber]

Dian miwiti karieripun ing jagad hiburan taun 1996, minangka juara 1 ing ajang GADIS Sampul ingkang dipunwontenaken dening majalah GADIS. Panjenenganipun dados ikon kebangkitan film nasional sesarengan kaliyan kancanipun ing film AADC, Nicholas Saputra. Filmipun ingkang wiwitan inggih menika Bintang Jatuh (2000), karya Rudi Sujarwo, dipunsebaraken lokal ing kampus-kampus lan boten dipunstel ing bioskop. Ing film kasebat piyambakipun main kaliyan Marcella Zalianty, Garry Iskak lan Indra Birowo. Film ingkang salajengipun ing taun 2001, Pasir Berbisik piyambakipun main kaliyan Christine Hakim, Slamet Rahardjo lan Didi Petet. Kanthi film menika, Dian dipunparingi kanugrahan paraga wanita paling sae ing Festival Film Internasional Singapura (2002) lan Festival Film Asia ing Deauville, Perancis (2002). [3][2]

Sekolah[sunting | sunting sumber]

  • TK : Don Bosco
  • SD : SD Strada Van Lith II, Duren Sawit, Jakarta
  • SLTP: SMP Vincentius Otista, Jakarta
  • SLTA: SMA Tarakanita I, Pulo Raya, Jakarta
  • S1 : Jurusan Filsafat, Fakultas Ilmu Pengetahuan Budaya , Universitas Indonesia (lulus Juli 2007)

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Film[sunting | sunting sumber]

TV[sunting | sunting sumber]

  • Panasonic Cinema - minangka panatacara
  • Dunia Tanpa Koma (2006) - dados paraga ingkang nami Raya

Iklan[sunting | sunting sumber]

Kanugrahan[sunting | sunting sumber]

Video Musik[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.


Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dian_Sastrowardoyo&oldid=830493"