Tora Sudiro

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tora Sudiro
Lair Gusti Tora Danang Sudiro
10 Mei 1973 (umur 41)
Flag of Indonesia.svg Indonesia
Pagawéyan aktor, pelawak
Mrebawani marang The Cash
Garwa Anggraini Kadiman (bercerai)
Mieke Amalia
Anak Pernikahan dengan Mieke Amalia:
Azzahra Nabila
Nayara Kanahaya
Wong tuwa Tanto Sudiro dan Pinky Mardikusno

Tora Sudiro (lair kanthi asma Gusti Taura Danang Sudiro; lair ing Jakarta, 10 Mei 1973; umur 41 taun) inggih menila aktor, bintang iklan lan pelawak Indonesia.[1] Tora menika putra pertama saking kalih putra, putranipun Tanto Sudiro lan Pinky Mardikusno.[1] Tiyang sepuh Tora Sudiro pegatan, lajeng ibunipun seda amargi kacilakan mobil nalika Tora nembe yuswa pitung taun. Panjenenganipun manggen kaliyan eyangipun ngantos sawetara taun, ngantos wangsul dhateng bapakipun. Tora sekolah SMA lan kuliah ing negari Australia. Tora Sudiro nate pikantuk Piala Citra minangka aktor pemeran utama paling sae wonten ing Festival Film Indonesia (FFI) 2004.[2] Kanthi film “Arisan!”, ingkang dipunbintangi sareng kaliyan Surya Saputra, Cut Mini Theo, Aida Nurmala lan Rachel Maryam.[3][2] Wonten ing film kasebat, Tora Sudiro maragakake paraga sing kontroversialinggih menika dados pria gay.[3] Tora Sudiro kagungan garwa ingkang asmanipun Anggraini Kadiman utawi Anggi lan kagungan putri, Azzahra Nabila lan Nayara Kanahaya.[2] Ananging amargi wonten prahara rumah tangga Tora kaliyan Anggi pegatan.[2]

Karier Tora Sudiro[1][sunting | sunting sumber]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

  • Tragedy (2000)
  • Arisan! (2003)
  • Janji Joni (2005)
  • Banyu Biru (2005)
  • Ekspedisi Madewa (2006)
  • D’Bijis (2007)
  • Naga Bonar (Jadi) 2 (2007)
  • Quickie Express (2007)[2]
  • Otomatis Romantis(2008)
  • Namaku Dick (2008)
  • Tri Mas Getir (2008)
  • Laskar Pelangi (2008)
  • Cinlok (2008)
  • Wakil Rakyat (2009)
  • Benci Disko (2009)
  • Krazy Crazy Krezy (2009)
  • Preman In Love (2009)
  • Shift (2009)

Sinematografi[sunting | sunting sumber]

  • Para Pencari Tuhan (2008) sinetron religi ing sasi ramadhan
  • Dunia Tanpa Koma (2006) (sinetron / mini seri)
  • Juni di Bulan Juli (2006) (FTV)
  • Malam Pertama (sinetron)
  • Dunia D
  • Bunda (sinetron)
  • Extravaganza
  • Lajang

Iklan TV[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c isi.web.id Tora Sudiro (dipunakses ing tanggal 16 Juni 2011)
  2. ^ a b c d isi.web.id Profile Tora Sudiro(dipunakses ing tanggal 16 Juni 2011)
  3. ^ a b www.imdb.comTora Sudiro (dipunakses ing tanggal 16 Juni 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tora_Sudiro&oldid=830573"