Cyperaceae

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Cyperaceae
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
(unranked): Monocots
(unranked): Commelinids (Eumonocots)
ordo: Poales
kulawarga: Cyperaceae
Genera

lihat teks.

Suku teki-tekian utawa Cyperaceae iku salah siji suku anggota tetanduran ngembang. Miturut sistem klasifikasi APG II suku iki klebu jroning bangsa Poales, klad commelinids (eumonocots). Ing sajroning klompok iki klebu teki, papirus, finger millet,lan sawetara tetanduran kanthi aji ékonomi kurang wigati.

Suku iki minangka kerabat paling cedhak karo suku pari-parian (Poaceae) lan nduwèni akèh kamèmperan. Wong sing kurang biasa kerep klèru antara teki karo suket biasa amarga penampilané sing mèmper, kaya godhong awangun tumbak, akèh-akèhé awujud terna cilik sing gampang dadi tuwuhan pangganggu (gulma), sarta susunan kembang sing mèmper.

Sawetara jinis sing nduwèni aji ékonomi (ora tansah positif, amarga bisa ngrugèkaké uga) ing antarané yakuwi


Marga anggota[sunting | sunting sumber]

Ana watara 100 marga anggota (ing daftar iki ana 102 marga), kanthi watara 4000 jinis.

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Cyperaceae&oldid=821708"