Teki

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Teki
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
(unranked): Angiosperms
(unranked): Monocots
(unranked): Commelinids
ordo: Poales
kulawarga: Cyperaceae
Genus: Cyperus
Species: C. rotundus
Jeneng binomial
Cyperus rotundus
L.

Teki utawa Cyperus rotundus kalebu ama pertanian kang biasa tinemu ing tegalan, galengan sawah lan uga daerah garingan liya. Nalikane wong nyebut "teki", biasane kang dimaksud yaiku jenis iki, senajan akeh jinis sedulure Cyperus liya kang saemper, kayata tiké ( Cyperus edulis).

Umbi teki

Senajan disebut suket utawa (Poaceae), nanging madeg golongan dewe yaiku teki-tekian (Cyperaceae).

Teki bisa urip ing samubarang panggon, dadi ama lan angel dibesem. Teki nduwei umbi ana sajeroning lemah, lan golor sajeroning lemah nganti 30cm sahengga ora mempan pacul. TEki bisa tuwuh apik nalika cukup banyu, nanging tahan menawa kakehan banyu utawa kurang banyu.

Cithakan:Tumbuhan-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Teki&oldid=834250"