Charon (satelit)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Charon (uniné /ˈʃɛərən/ SHAIR-ən, utawa /ˈkɛərən/ KAIR-ən kayadéné ing Cithakan:Lang-gr), ditemokaké taun 1978, iku satelit paling gedhé Pluto lan salah siji anggota planèt cilik gandha kanthi Pluto minangka anggota liyané, gumantung ing dhéfinisi. Kanthi panemon loro satelit Pluto liyané (Nix lan Hydra), Charon saiki diarani Pluto I. Misi montor mabur akasa New Horizons dijadwalaké nekani Charon lan Pluto sasi Juli 2015.

Charon ditemokaké déning astronom James Christy nalika tanggal 22 Juni 1978, nalika dhèwèké mriksa gambar Pluto sing digedhèkaké. Christy nyadhari yèn bagéan cilik sing nonjol muncul ing wektu tartamtu. Charon awalé diarani S/1978 P 1. Ing tanggal 24 Juni 1978, Christy ngusulaké jeneng Charon.

Charon duwé dhiameter 1.207 km, watara setengah saka dhiameter Pluto, kanthi wiyar lumahan watara 4.580.000 km². Ora kaya Pluto sing dilapisi nitrogen lan ès metana, lumahan Charon didhominasi déning ès lan ora duwé atmosfer.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Tata Surya
8planet.jpg
Planet: Merkurius | Venus | Bumi | Mars | Yupiter | Saturnus | Uranus | Neptunus
Planet cilik: Ceres | Pluto | Eris
Liyane: Srengéngé | Satelit | Asteroid | Komet | Sabuk kuiper | Awan oort

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Charon_(satelit)&oldid=834029"