Carissa Putri

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Carissa Putri
Lair Carissa Putri Sulaiman
12 September 1984 (umur 29)
Frankfurt, Jerman
Pagawéyan Aktris
Taun aktif 2004 - sekarang
Wong tuwa Ris Isa Soelaiman - Lily SP

Carissa Putri iku salah sijiné bintang akting ing film, sinetron, lan FTV Indonesia.[1] Carissa lair ing Frankfurt, Jerman, nalika tanggal 12 September 1984. [2]Carissa kalebu aktris pendatang kang cepet misuwur.[1]

Karir[sunting | sunting sumber]

Carissa Putri tau main ing film garapan sutradara Hanung Bramantyo kang rah-irahané Ayat-Ayat Cinta.[1] Film iki dadi film kang sepisanan tumprap Carissa. [1]Film iki njupuk crita saka novel laris karangan Habiburrahman El Shirazy.[1] Ing film iki carissa Putri akting dadi Maria Girgis, salah sijiné prawan kang ngugemi agama Kristen kang banjur seneng karo Islam. [1]Wiwitané Carissa disiapaké kanggo main dadi tokoh Aisha Greimas, salah sijiné mahasiswi keturunan Jerman lan Turki kang pinter, ayu lan sugih.[1] Ananging peran iki banjur diwenehaké kanggo Rianty Cartwright kang wiwitané main dadi dadi Maria. [1]Iki amarga rupané Carissa rada kenomen yen akting dadi tokoh Aisha.[1] Sawisé akting ing layar lebar, Carissa Putri banjur dadi bintang iklan produk Telkom Speedy lan main film.[1] Film kang tau dibintangi kayata film kang irah-irahané The Tarix Jabrix. [1] Saliyané iku, Carissa uga main ing sinetron stripping Ramadhan kang irah-irahane Aqso & Madina, Anggun, Siti Nurbaya, Hikmah 3, Jangan Pisahkan Aku, 1 Bunga 4 Kumbang, lan I Love U Bos.[1]

Sinematografi[sunting | sunting sumber]

Film[sunting | sunting sumber]

  • Ayat-Ayat Cinta (2008) minangka Maria
  • The Tarix Jabrix (2008) minangka Callista
  • Catatan si Boy (2011)

Sinetron[sunting | sunting sumber]

  • Anggun (Barengan karo Luna Maya lan Ben Joshua)
  • Siti Nurbaya
  • Hikmah 3
  • Jangan Pisahkan Aku
  • 1 Bunga 4 Kumbang
  • I Love U Bos
  • Aqso dan Madina (2008) minangka Safira
  • Rafika (2008) minangka Rafika

FTV[sunting | sunting sumber]

  • Date with Danella

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l (id)selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 1 september 2011)
  2. ^ (id)zonelifestyle.com(dipunundhuh tanggal 1 September 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Carissa_Putri&oldid=832479"