Bon Jovi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bon Jovi

Konser Bon Jovi di Montreal, Kanada nalika wulan November 2007
Latar wuri
Asal Sayreville, New Jersey, Amérika Sarékat
Génré Hard rock
Taun aktif 1983–sapuniki
Label Island, Mercury
Situs wèb Situs resmi
Anggota saiki
Jon Bon Jovi
Richie Sambora
David Bryan
Tico Torres
Bon Jovi

Bon Jovi inggih punika salah satunggalipun grup musik rock saking New Jersey, Amérika Sarékat ingkang ngadhahi personel Jon Bon Jovi (vokal/gitar), Richie Sambora (gitar), Tico Torres (drum), David Bryan (keyboard) lan Hugh McDonald (bas). Lan anggota ingkang sampun medal, Alec John Such.

Sapanunggalipun punika Bon Jovi lan musisi- musisi ing Amérika Sarékat naté nggadhahi acara kagem prastawa 9 September, inggih punika prastawa bom gedhung WTC ing New York déning teroris. Musisi-musisi wau inggih punika David Bryan, Tico Torres, lan Richie Sambora, Kid Rock, Maroon 5, Lady Antebellum.

Karir Bon Jovi[sunting | sunting sumber]

Bon Jovi pikantuk Grammy 2007 kagem Best Country Collaboration kagem tembang Who Says You Can't Go Home. Lan sadèrèngipun punika ing taun 2000 band puniki dados nominasi Grammy Award kagem It's My Life.

Albumipun Bon Jovi dipunkinten sampun kasadé 35 yuta ing Amérika Sarékat lan 120 yuta ing donya wiwit taun 1984.

Ing taun 2002, Bon Jovi ngrilis album kanthi irah-irahan Bounce. Ing Amérika, Inggris lan Australia album punika pikantuk Gold.

Kasuksèsan Bon Jovi dipunlajengaken ing album Have A Nice Day (2005) lan Lost Highway (2007). Kekalih album punika pikantuk Platinum Amérika, Canada, Jerman, Swiss lan Jepang.[1]

Album Bon Jovi[sunting | sunting sumber]

  1. Jon Bon Jovi: The Power Station Years 1980-1983
  2. Bon Jovi
  3. Slippery When Wet
  4. New Jersey
  5. Keep the Faith
  6. Blaze Of Glory: Songs Written And Performed By Jon Bon Jovi, Inspired By The Film Young Guns II
  7. Cross Road
  8. These Days
  9. Destination Anywhere
  10. Crusho
  11. One Wild Night: Live 1985-2001
  12. Bounce
  13. This Left Feels Right
  14. Tokyo Road: Best of Bon Jovi
  15. 100 Million Bon Jovi Fans Can't Be Wrong (W/DVD)
  16. Have a Nice Day
  17. Lost Highway
  18. The Circle / When We Were Beautiful (CD + DVD)
  19. Bon Jovi Greatest Hits - The Ultimate Collection[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)selebriti.kapanlagi.com(dipuntingali tanggal 14 September 2011)
  2. ^ (en)www.amazon.com(dipuntingali tanggal 14 September 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bon_Jovi&oldid=832745"