Adil Rami

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Adil Rami
Adil Rami 20120611.jpg Rami nalika main ing Timnas Prancis
Informasi pribadi
Jeneng pepak Adil Rami
Tanggal lair 27 Desember 1985 (umur 28)
Papan lair Bastia, Corsica, Perancis
Dhuwur 1.90 m (6 ft 3 in)
Posisi pamain Bek
Informasi klub
Klub saiki Valencia
Nomer 4
Karir remaja
1994–2003 Fréjus
2006–2007 Lille
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
2003–2006 Fréjus 58 (0)
2007–2011 Lille 111 (7)
2011– Valencia 30 (2)
2011 Lille (silihan) 18 (0)
Tim nasional
2010– Prancis 17 (0)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 22 April 2012.

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 29 Februari 2012


Adil Rami (Basa Arab: عادل رامي‎; lair ing Bastia, 27 Desember 1985; umur 28 taun) yaiku salah sijining pemain bal-balan sing kewarganegaraané Prancis keturunan Maroko sing main kanggo klub Valencia CF ing posisi bèk.[1][2]

Karier ing bal-balan[sunting | sunting sumber]

Klub[sunting | sunting sumber]

Rami miwiti karir bal-balané kanthi main ing klub amatir Étoile Fréjus Saint-Raphaël, salanjuté dikenal minangka Fréjus ES. Amarga olahraga minangka hobi, panjenengané ngentèkaké telung musim ing klub Championnat de France, divisi papat bal-balan Prancis. Ing taun 2006, Rami munggah telung divisi sawisé nandatangani kontrak karon klub Ligue 1, Lille OSC. Ing Lille, Rami nyetak debut profesional ing wulan Mei 2007. Panjenengané dijeluk "Shrek" déning kanca tim lan pendukung Lille. Ing wulan Januari 2011, Rami gabung karo klub Spanyol, Valencia, kanthi kontrak petang taun.

Tim nasional[sunting | sunting sumber]

Sanadyan keturunan Maroko, Rami pemain tim nasional bal-balan Prancis. Panjenengané milih main karo Prancis ing Piala Donya FIFA 2010, ananging ora digawa ing Afrika Selatan. Rami nggawé debut senioré tanggal 11 Agustus 2010 ing pertandhingan persahabatan nglawan Norwegia.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Adil_Rami&oldid=876334"