Yovie And The Nuno

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Yovie And The Nuno
Yovie And The Nuno
Grup Musik Indonésia, Yovie & Nuno
Latar wuri
Lair 29 Mèi 2001
Indonésia Indonésia
Jinis Musik Pop
Taun aktif 2001-saiki
Parusahan rekaman Sony Music Entertainment Indonésia
Situs resmi http://www.yovienuno.com/
Anggota
Yovie Widianto
Dudi Oris
Muchamad Ahadiyat
Pradikta Wicaksono
Mantan Anggota
Gail
Ersta
Rere
Yuke

Yovie And The Nuno iku grup band Indonesia kang diadegake ning kutha Bandung tanggal 29 Mèi taun 2001, Jawa Barat kang dianggotani déning Yovie Widianto, Dudi Oris, Muchamad Ahadiyat, Gail, Ersta, lan Rere Yovie and the Nuno ya iku nama sawijining band bentukan musisi lan arranger kaloka Indonesia, Yovie Widianto.[1] Band iki diwangun ing taun 2001 karo nama Yovie and Nuno, karo perilisan album kang bertajuk Semua Bintang.[1] Kata Nuno ing nama band iki dijukut saka basa Latin, Numero Uno, kang berarti nomer satu, Rupané, band iki ya iku pelarian saka idealismé Yovie kang ora bisa dituangké karo Kahitna, karo album kang terkesan luwih 'garang', babagan iki dijurung karo personil kang wis duwé pengalaman sadurungé, kaya Baron (mantan gitaris Gigi) lan Rere (drummer Grass Rock).[1]

Album anyaré kang dirilis ing taun 2004 (kang judhulé Kemenangan Cinta) sisan penasbihan nama anyar, ya iku Yovie and the Nuno, ora mung jeneng kang ganti, tanapi pirang personil uga owah, ing kesempatan iki, Yovie and the Nuno digawangi Ersta (mantan bassis X-Men), Gail (vokal), Diat (gitar) lan Dudi Oris (vokal).[1]

Album kateluné duwé judhulé The Special One diwarnai déning ganti jeneng grup musik lan personil, ya iku mbalik manèh dadi Yovie and Nuno, karo tambahan Dikta ing vokal kang ngampingi Dudi lan Diat ing posisi gitar, lan Gail, Ersta lan Rere mundur saka personil Yovie and Nuno.[1]

Taun 2011, Yovie and The Nuno ngeluncurke album, lan Yovie and Nuno ngeraih platinum saka Malaysia, panghargaan mau ora nangung-nangung kabèh panghargaan ngati ana 10 panghargaan.[2] Kanggo nyerahaké penghargaan iki, Yovie and Nuno langsung diundang Sony Malaysia ing Hard Rock Cafe Kuala Lumpur ing tanggal 25 Maret taun 2011, lan istimewané, sak liyané nampa penghargaan, Yovie and The Nuno uga promo album WINNING ELEVEN, dadiné sakwiseé nampa penghargaan langsung baé dhèwèké mbuktikaké dhiri ing panggung Malaysia.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e biografi yovie and the Nuno dipununduh tanggal 20 Juli 2011
  2. a b Gosip yovie and the Nuno dipununduh tanggal 20 Juli 2011