Yogurt beku

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Yogurt beku
French fry frozen yoghurt.jpg
Tart flavored frozen yogurt
Buku masakan: Yogurt beku  Médhia: Yogurt beku

Yogurt beku minangka salah sawijining panganan cuci mulut beku sing digawe karo yogurt lan kadang-kadang produk susu lan non-susu liyane. [1] Yogurt beku minangka produk beku sing ngemot bahan dhasar sing padha karo es krim, nanging ngemot budaya bakteri urip. [2]

Racake olahan iki luwih tart tinimbang es krim, uga lemak sing luwih murah (amarga panggunaan susu lan ora krim ), beda karo susu es lan minuman lembut konvensional. [3] Beda karo yoghurt, yoghurt beku ora diatur karo Administrasi Pangan lan Obat-obatan AS (FDA), [4] nanging diatur dening sawetara negara bagian AS, kayata California . [5]

Yogurt beku blueberry

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Yogurt; CFR 131.200" (PDF). US Government Code of Federal Regulations. Dibukak ing 19 July 2018.
  2. "Dairy product - Ice cream and other frozen desserts". Encyclopedia Britannica. 2020. Dibukak ing 2020-05-07.
  3. Natalie Tsevdos (2018). "Yogurt". Food source information, Colorado State University. Dibukak ing 2020-05-07.
  4. "Federal Register / Vol. 74, No. 10 / January 15, 2009 / Proposed Rules" (PDF). Gpo.gov. Dibukak ing 19 July 2018.
  5. "Article 7. Frozen Yogurt - Sections 36991-36994 :: California Food and Agricultural Code :: 2005 California Code :: California Code :: US Codes and Statutes :: US Law :: Justia". Law.justia.com. Dibukak ing 2015-03-22.