Xenopus amieti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kodhok cakar gunung
Xenopus amieti01.jpeg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Amphibia
Ordho: Anura
Famili: Pipidae
Génus: Xenopus
Spésies: X. amieti
Jeneng binomial
Xenopus amieti
Kobel, du Pasquier, Fischberg & Gloor, 1980

Kodhok cakar gunung utawa Volcano Clawed Frog (Xenopus amieti) iku a spésies saka kodhok sajeroning kulawarga Pipidae. Kodhok iki akèh tinemu ing Kamerun. Habitat alamé ing tlatah dhataran dhuwur pasuketan subtropis utawa tropis, rawa-rawa, tlaga, blumbang lan tlatah banyu liyané.

Sumber[besut | besut sumber]


Cithakan:Pipidae-stub