World Wildlife Fund

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

World Wildlife Fund (dicekak WWF) lan Worldwide Fund for Nature, diadegaké tanggal 1 September 1961 déning sawetara wong, antara liya ahli biologi Sir Julian Huxley, Pangeran Bernhard saka Walanda, Max Nicholson lan naturalis lan pelukis Sir Peter Scott sing ndesain logo panda ireng-putih-é. WWF iku salah siji organisasi lingkungan paling gedhé ing donya. Organisasi iki nduwèni 28 organisasi nasional lan kantor pusaté dumunung ing Gland, Swiss.

Jroning sajarahé, sawetara panyumbang paling gedhé klebu Chevron lan Exxon (luwih saka US$50.000 ing taun 1988), Philip Morris, Mobil, lan Morgan Guaranty Trust.

Tokoh WWF sing paling misuwur yakuwi YM Pangeran Philip. Philip iku Presiden pisanan WWF-Britania wiwit madegé ing taun 1961 nganti 1982, Presiden Internasional WWF (1981-1996), lan saiki President Emeritus.

Organisasi iki ndhukung Protokol Kyoto lan tetep jroning panemuné yèn pihak-pihak pamaréntah perlu nguwataké upaya nglawan pamanasan global.

Organisasi iki uga duwé tujuan:

  • nglindhungi ka-aneka ragaman genetis, spesies lan ekosistem
  • njaga panggunaan sumber daya alam supaya bisa ditahan kanggo wektu sing suwé kanggo kauntungan kabèh kauripan ing Bumi
  • ngurangi polusi lan konsumsi sing ora migunani.

Presidhèn[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]