Exxon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Exxon Mobil Corporation
Publik (NYSE: XOM)
Indhustri Lenga patra lan gas
Diyasa 1911 (ing taun 1999, prusahaan nganggo jeneng saiki)
Kantor gedhé Kantor pusat ing Irving, Texas
Wong kunci
Rex W. Tillerson, Chairman & CEO
Wijil Produk petrokimia
Olèh-olèhan Green up.png$371 milyar ASD (2005)
Cacah karyawan
88.300
Slogan "Taking on the world's toughest energy challenges"
Sana jaringan www.exxonmobil.com

Prusahaan Exxon Mobil utawa ExxonMobil (NYSE: XOM), kang duwé markas ing Texas (Amérika Sarékat, iku sawijining prusahaan kang ngasilaké lan pengècèr lenga patra kang diwangun ing30 November 1999 liwat panggabungan prusahaan Exxon lan prusahaan Mobil. ExxonMobil iku indhuké perusahaan Exxon, Mobil lan Esso i8ng saindhenging donya.

ExxonMobil minangka prusahaan kabuka kang gedhé dhéwé ing donya. Kauntungan operasiné ing taun 2005 ana AS$36,13 milyar (sawijining rékor kanggoné prusahaan ing kabuka), sethithik luwih cilik tinimbang PDB Azerbaijan, déné pikolèhané luwih gedhé saka PDB Arab Saudi. ExxonMobil duwé kantor pusat ing Irving, Texas.

Bebarengan karo Shell, BP lan Total, Exxon Mobil minangka papat prusahaan lenga patra gedhé dhéwé ing donya. Direktur ExxonMobil saiki ya iku Rex W. Tillerson.

Administrasi prusahaan[besut | besut sumber]

Ketua Umum Direksi lan CEO Exxon Mobil Corporation ya iku Rex Tillerson. Tillerson nampa posisi dhuwur tanggal 1 Januari 2006 nalika ketua umum lan CEO Lee Raymond kang wis suwé mengku kalungguhan, pensiun.

Déwan dirèksi[besut | besut sumber]

Anggota dirèksi ExxonMobil saiki ya iku:

Pranala njaba[besut | besut sumber]