Exxon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Exxon Mobil Corporation
TypePublik (NYSE: XOM)
ISINUS30231G1022
IndustryLenga patra lan gas
Founded1911 (ing taun 1999, prusahaan nganggo jeneng saiki)
HeadquartersKantor pusat ing Irving, Texas
Key people
Rex W. Tillerson, Chairman & CEO
ProductsProduk petrokimia
RevenueGreen up.png$371 milyar ASD (2005)
14.340.000.000 Dolar AS (2019) Edit this on Wikidata
Total assets362.597.000.000 Dolar AS (2019) Edit this on Wikidata
Number of employees
88.300
Websitewww.exxonmobil.com

Prusahaan Exxon Mobil utawa ExxonMobil (NYSE: XOM), kang duwé markas ing Texas (Amérikah Sarékat, iku sawijining prusahaan kang ngasilaké lan pengècèr lenga patra kang diwangun ing30 November 1999 liwat panggabungan prusahaan Exxon lan prusahaan Mobil. ExxonMobil iku indhuké perusahaan Exxon, Mobil lan Esso i8ng saindhenging donya.

ExxonMobil minangka prusahaan kabuka kang gedhé dhéwé ing donya. Kauntungan operasiné ing taun 2005 ana AS$36,13 milyar (sawijining rékor kanggoné prusahaan ing kabuka), sethithik luwih cilik tinimbang PDB Azerbaijan, déné pikolèhané luwih gedhé saka PDB Arab Saudi. ExxonMobil duwé kantor pusat ing Irving, Texas.

Bebarengan karo Shell, BP lan Total, Exxon Mobil minangka papat prusahaan lenga patra gedhé dhéwé ing donya. Direktur ExxonMobil saiki ya iku Rex W. Tillerson.

Administrasi prusahaan[besut | besut sumber]

Ketua Umum Direksi lan CEO Exxon Mobil Corporation ya iku Rex Tillerson. Tillerson nampa posisi dhuwur tanggal 1 Januari 2006 nalika ketua umum lan CEO Lee Raymond kang wis suwé mengku kalungguhan, pensiun.

Déwan dirèksi[besut | besut sumber]

Anggota dirèksi ExxonMobil saiki ya iku:

Pranala njaba[besut | besut sumber]