Wong Silesia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sawijiing wong wadon mawa klambi adat Silesia saka Cieszyn, 1914

Wong Silesia (Basa Silesia: Ślůnzoki; Polski Ślązacy; Céko Slezané; Jerman Schlesier) iku para padunung tlatah Silesia ing Polen, Jerman lan Républik Céko.

Nganti saiki ana sawetara débat sing ndiskusèkaké manawa wong Silesia iku etnis sing séjé utawa ora. Amerga ing sejarah modèrn wong-wong Silesia kerep dipeksa ngaku wong Jerman utawa Polen. Senadyan mengkono, luwih saka 817.000[1] jiwa wong Silesia ing Polen ngaku ètnis Silesia lan amerga iku ndadèkaké kelompok ini sukubangsa minoritas sing gedhé dhéwé, sasandhingané sukubangsa Jerman ing Polen. Saliyané iku ing Républik Céko ana luwih saka 12.231 jiwa sing ngaku sukubangsa Silesia nalika cacah jiwa ing taun 2011.

referensi[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wong_Silesia&oldid=1091359"