Wong Silesia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sawijiing wong wadon mawa klambi adat Silesia saka Cieszyn, 1914

Wong Silesia (Basa Silesia: Ślůnzoki; Polski Ślązacy; Céko Slezané; Jerman Schlesier) iku para sing ndunungi tlatah Silesia ing Polen, Jerman lan Républik Céko.

Nganti saiki ana sawetara débat sing ndiskusèkaké manawa wong Silesia iku ètnis sing séjé utawa ora. Amerga ing sajarah modèrn wong-wong Silesia kerep dipeksa ngaku wong Jerman utawa Polen. Sanadyan mangkono, punjul 817.000[1] jiwa wong Silesia ing Polen ngaku ètnis Silesia lan amarga iku ndadèkaké kelompok ini sukubangsa minoritas sing gedhé dhéwé, sasandhingané sukubangsa Jerman ing Polen. Saliyané iku ing Républik Céko ana punjul 12.231 jiwa sing ngaku sukubangsa Silesia nalika cacah jiwa ing taun 2011.

referensi[besut | besut sumber]