Wong Penan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Penan
Penan woman.jpg
Wanita Penan saka Ulu Baram, Sarawak.
Gunggung cacah jiwa
16.000[1]
Tlatah mawa cacah jiwa akèh
Malaysia
(Sarawak)
Brunei
Basa
Penan, Mlayu
Agama
Animisme
Golongan ètnik magepokan
Wong Dayak

Wong Penan iku wong pribumi nomadhen sing urip ing Sarawak lan Bruné. Cacah jiwané ing Bruné mung sithik lan salong wis salin agama Islam sanajan abangan. Wong Penan iku éwoning wong pungkasan sing isih mbedhag lan ngayal.[1] Wong Penan kondhang amarga adat 'molong' sing tegesé njupuk sacukupé. Duk nguni akèh-akèhé wong Penan isih mbedhag lan ngayal kanthi urip nomadhen. Misionaris sing ngambah papan kono sawisé Perang Donya II mapanaké wong-wong Penan mligi ing dhistrik Ulu-Baram lan Limbang. Wong Penan racaké ndhahar tetuwuhan, sing uga minangka usada, lan iwak-iwakan déné nganggo kulit kéwan minangka sandhangan lan pangauban.

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. ^ Sarawak Peoples Campaign, Ian Mackenzie, diaksès 2005-04-05

Rujukan[besut | besut sumber]